phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:02
Як визначити якість акумулятора

Після п'яти-шести років у кожного власника машини виникає питання про вибір нового акумулятора. За цей час багато старих виробники змінюють технології виготовлення акумуляторів і оновлюють свій асортимент, так само з'являються нові виробники. Природно, щоб не шукати пригоди на свою голову, можна купити акумулятор, аналогічний заводському. Проте тагато любителів експериментів намагаються знайти аналоги, які працюють не гірше брендових і коштувати набагато дешевше оригіналів, так як брендові запчастини коштують дорого. Також не забувайте, що вигідно придбати акумулятори ви зможете онлайн.

Визначити якісний акумулятор можна за п'ятьма характеристикам

1. Термін гарантії.

Якщо виробник надав більш тривалий термін гарантії батареї, то він упевнений в надійності виготовленої ним запчастини.

2. Ємність.

Це найважливіший показник. Якщо у акумулятора при однакових габаритах, у одного ємність більша, ніж в іншого, то автомобіль проїде більше шляху з несправною батареєю, довше можна слухати музику з заглушеним двигуном. Не дивлячись на те, що більшість виробників автомобілів не радять ставити більш ємкі акумулятори, але зайві 10% енергії не зможуть зашкодити проводці та генератору, зате забезпечать більше комфорту.

3. Пусковой струм.

Щоб двигун швидше завівся, акумулятор на старті має віддати найбільший струм. Якщо у вас двигун працює на в'язкому маслі або зношений, то цей пункт дуже важливий. Для справних автомобілів теж потрібні акумулятори, які дають пусковий струм не менше зазначеного в керівництві.

4. Наявність додаткових елементів.

Дізнатися, чи піклується виробник про своїх покупців можна побачивши у акумулятора зовсім необов'язкові деталі, наприклад, щитки на контактах, різні індикатори, ручки для установки. Адже будь-яка компанія не буде ризикувати якістю своїх виробів, так як всього лише один негативний відгук про продукцію здатний перекреслити всі витрачені фінанси і зусилля.

5. Наведена енергія пуску.

Даний показник показує, за скільки акумулятор може розрідити при холодному запуску двигуна. Знамениті виробники вказують значень енергії пуску:

  • при розряді нормальним струмом;
  • запуск при -18.°С;
  • запуск при -29.°С;
  • після навантажень при вібрації.

І все ж є таке правило, чим більше енергії при пуску, тим краще.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 1386 | Додав: radymo | Теги: акумулятор | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]