phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:15
Як впливає цукор на кров та діяльність мозку: поради
повільні вуглеводи Не секрет, що наш мозок харчується глюкозою. Виходить, що багато цукру корисно для мозкової активності, але шкідливо для решти організму?

Наш мозок звикає до певного рівня цукру крові. Саме тому пацієнти з декомпенсованим діабетом протягом тривалого часу на швидке зниження цукру крові до норми реагують вкрай негативно: слабкістю, запамороченнями, головним болем, відчуттям страху та іншими симптомами гіпоглікемії.

Що стосується заборони на цукор або його обмеження в харчуванні, варто зазначити, що паливом для мозку є не лише глюкоза/цукор, а й жири.

І ще один важливий момент: глюкоза – це не лише цукор! Джерелом глюкози для організму є складні/повільні вуглеводи.

Швидкі вуглеводи (солодощі, борошняне, шоколад, мед) дають швидку енергію. Рівень глюкози в крові підвищується дуже швидко, енергія закінчується також швидко, але вуглеводний обмін порушується. Це шлях до діабету.

Повільні вуглеводи (ягоди, деякі фрукти, каші, сірий хліб, макарони з твердих сортів) підвищують рівень цукру в крові повільно, різких стрибків інсуліну не відбувається. Складні вуглеводи дають тривале відчуття насичення, як корисні жири.

Намагайтеся вживати вуглеводи, поєднуючи їх з білками та жирами, а також обов'язково додавайте клітковину.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 266 | Додав: radymo | Теги: діяльність, цукор, кров, мозок, Вплив, глюкоза | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]