phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

09:22
Як зменшити біль у суглобах - лікарі

зменшення, біль, суглоби Біль в суглобах досить поширене явище. За даними різних опитувань і досліджень від нього страждають приблизно 15% жителів США та іноді відчувають дискомфорт в суглобах 30% людей у світі. Що таке суглоб – це місце, де дві кістки з’єднуються між собою хрящовою тканиною. Тіло людини налічує понад 300 рухомих суглобів.

Біль і дискомфорт в суглобах виникають в результаті того, що: або перестає виділятися спеціальне змащення або деформується хрящова тканина, або пошкоджується суглоб через травму. При порушенні нормальної роботи суглоба може виникати біль або набряк.

Найбільш часта причина болю – остеоартрит, тобто руйнування хрящової тканини з віком. Ще одна причина – ревматоїдний артрит. Це захворювання належить до автоімунних, тобто імунні клітини організму атакують ті ділянки мозку, які відповідають за вироблення синовіальної рідини – природного мастила для наших суглобів. Існує багато способів лікування вищевказаних захворювань. Ми зупинимося на натуральних

Засоби для позбавлення від болю

Рух-життя

Як би банально це не звучало: «Але ми живемо – поки ми рухаємося». Рух і спортивні вправи стимулюють вироблення «мастила» суглобів. Найпростіша гімнастика і розтяжка допоможуть зарядити вас енергією і забезпечити більш широкий діапазон рухів. Міцні м’язи забезпечують кращу підтримку суглобів.
Середземноморська дієта

Можливо, зменшити симптоми ревматоїдного артриту, допоможе харчування за середземноморською дієтою. Таке харчування має також позитивний вплив на роботу серцево-судинної системи. При дотриманні такої дієти в їжу можна вживати: фрукти і овочі, незбиране зерно, бобові, насіння льону, волоські горіхи, оливкову олію.

Добавки для накопичення поживними речовинами

Колаген – є головним будівельним елементом для кісток і хрящів, саме тому деякі фахівці вважають, що його прийом може полегшувати біль в суглобах і сприяє розвитку гнучкості. Хондроїтин і глюкозамін, які містяться в здоровому хрящі також можуть допомогти позбутися від болю.

 Аюрведа і китайська народна медицина як засіб лікування від артриту використовують куркуму. Принцип лікування заснований на тому, що куркума містить в собі куркумін, який може модифікувати відповідь імунної системи. Для лікування хронічних запальних захворювань суглобів, крім куркуми, застосовується трава Босвелія – її використовують в Азії та Африці.

Експериментуйте з ефірними оліями

Багато століть аромоолії застосовують не тільки для аромотерапії, а й для полегшення болю в суглобах. Для цього підійдуть: олії апельсина, гвоздики, розмарину, лаванди, м’яти, куркуми, чебрецю. Рекомендується додавати кілька крапель ефірної олії, наприклад, в олію жожоба, потім втирати в шкіру. Добре допомагає полегшити біль ванна з додаванням кількох крапель ефірної олії у воду.
Спробуйте зовнішні засоби

Можна спробувати скористатися гомеопатичними кремами з календулою або арнікою. Декому допомагає бальзам з капсаїцином, який є в перці чилі і є природним анальгетиком.

Категорія: Поради для спортсменів | Переглядів: 529 | Додав: radymo | Теги: біль, зменшення, суглоби | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]