phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:58
Якою має бути тканина для постільної білизни

Вибір постільної білизни сьогодні настільки великий, що багато покупців губляться у магазині та не знають, якому комплекту надати перевагу. Багато хто дивиться на зовнішнє оформлення виробів, їхні кольори, візерунки тощо. Але для того, щоб постільна білизна була приємною на дотик та дарувала комфортний міцний сон, в першу чергу варто визначитися з матеріалом.

постільна білизна

Сьогодні вироби даної категорії виготовляються різноманітних тканин. На сайті kazkoviyson.com.ua ви знайдете моделі з сатину, бязі, бавовни тощо. Як не розгубитися під час покупки? Давайте з'ясуємо основні критерії, яким має відповідати тканина для постільної білизни.

Склад тканини

Це найголовніший критерій, на який потрібно звертати увагу. Сьогодні можна знайти постільну білизну, яка відшивається як з натуральних, так із синтетичних тканин. Надавайте перевагу першому варіанту: натуральні матеріали вважаються найбільш екологічними та безпечними для здоров'я, м’якими та міцними, простими у догляді та привабливими.

З найпопулярніших варіантів тканин для постільної білизни сьогодні можна виділити:

  • - батист;
  • - жаккард;
  • - ситець;
  • - шовк;
  • - сатин;
  • - бязь;
  • - льон;
  • - фланель тощо.

Окрім натуральності, матеріал також має відрізнятися м’якістю. В ліжку ми проводимо від 6 до 8 годин щодня. І важливо, аби в цей час ми відчували максимальний комфорт. Тож постільна білизна не має викликати зуд та подразнення на шкірі, бути занадто жорсткою чи ковзкою.

Екологічність та безпечність для здоров'я

Потурбуйтесь про те, щоб вироби з тканини, яку ви обрали для постільної білизни, були повністю гіпоалергенними. Тобто такими, які не викликають подразнення, почервоніння та інші неприємні симптоми на шкірі.

Саме тому перевагу найчастіше надають натуральним матеріалам. Адже вони є безпечними як для здоров'я людини, так для навколишнього середовища.

Комплекти з бавовни, сатину, бязі, чи жаккарду можна купляти і для дітей, і для дорослих.

Умови догляду

Зазвичай вказуються виробником безпосередньо на коробці з комплектом. Важливо завчасно з'ясувати для себе усі нюанси догляду за постільною білизною. Адже це ті вироби, які треба прати доволі часто.

Деякі натуральні матеріали є доволі простими у догляді: бязь або сатин. Що ж стосується бавовни, вона має певні вимоги щодо прання: матеріал погано витримує високі температури та може дати усадку на кілька відсотків, що спровокує зменшення розміру постільної білизни.

постільна білизна

Також простими у догляді вважаються тканини, які не мнуться. Це жатка, сатин, поплін.

Найскладнішим є догляд за шовковою постільною білизною. Тут варто зважати і на температурний режим, і на віджим постільної білизни, і на прасування виробів.

Тепер ви знаєте, на що звертати увагу під час вибору постільної білизни. Матеріал, з якого вона зроблена, має відповідати відразу кількома критеріям, щоб можна було говорити про якість, комфорт, практичність та довговічність виробів.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 376 | Додав: radymo | Теги: тканина, постіль, білизна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]