phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:52
Якщо кожен день їсти вівсянку - що станеться з організмом
На перший погляд, вівсяна каша не виглядає привабливою, оскільки має прісний смак і не викликає особливого ентузіазму починати з неї ранок. Але є багато причин змінити своє ставлення до цього продукту, щоб полегшити роботу організму.

Полегшить травлення та позбавить організм від шлаків

При гострих захворюваннях ШКТ лікарі та дієтолог рекомендують включити до свого раціону саме цю крупу. Дуже важливо ретельно розварювати та протирати зерно, оскільки грубі харчові волокна, навпаки, можуть нашкодити слизовій оболонці шлунка.

Знижує рівень цукру та холестерину в крові

Завдяки високому вмісту клітковини вівсяна каша нормалізує роботу кишечника та знижує рівень цукру та холестерину.

Допомагає формуванню кісток та м’язової тканини

Такі компоненти як магній, калій, кальцій, фосфор, залізо та цинк відповідають за розвиток кісток та м’язової тканини. Саме тому вівсянка така корисна для дітей.

Шкіра буде здоровішою

Вівсянка містить корисну речовину біотин, який здатен боротися з дерматитом та іншими подразненнями шкіри, наводячи її в норму, особливо в зимовий час.

Як вибрати вівсянку?


Потрібно розуміти, що не будь-яка вівсянка корисна. На полицях магазинів можна зустріти три види вівсянки:

 Цілісна крупа — потрібне тривале варіння, приготування займає близько 30 хвилин. Саме в такій каші міститься найбільше поживних властивостей. Для схуднення вівсянка грубого помелу має варитися на воді, а не на молоці і без додавання вершків, а також у неї не рекомендується додавати цукор та замінники вершків. Кашу краще вживати в ті дні, коли у вас планується тренування — так швидше засвоюватимуться складні вуглеводи.
    
Пластівці із цільної крупи – запарюється за допомогою окропу або вариться 10-15 хвилин на повільному вогні. Для виготовлення цього виду вівсянки зерно прокочують пресом без термічної обробки, внаслідок чого воно стає менш грубим, не втрачаючи своїх корисних властивостей.
    
Пропарені пластівці — досить просто залити окропом або кілька хвилин варити в гарячому молоці. Для виробництва цих пластівців зерно також проходить прокатку пресом та обробку парою, внаслідок чого їх жорсткість знижується і вони швидше розварюються. До того ж, швидкорозчинна каша, як правило, містить велику кількість цукру, добавок та підсилювачів смаку, що завдають шкоди організму.


Способи приготування


Зварена на молоці або воді вівсянка однаково корисна. Переважаючий у вівсянці вітамін Е, відноситься до жиророзчинних компонентів і для його розчинення в кашу необхідно додати жири. Це можуть бути горіхи або лляна олія. І в жодному разі не додавайте в кашу цукор. Намагайтеся замінити його фруктами чи сухофруктами. Але фрукти додавайте вже за готовністю каші. При варінні вони втрачають свої корисні властивості. У кашу також можна додати ягоди.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 1025 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]