phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:31
Якщо кожного дня їсти після 19 години - які будуть наслідки для організму
Декому може здатися, що у вечірньому прийнятті їжі немає ніяких позитивних ефектів, але насправді вечеряти після 19 години може бути корисною для організму.

Якщо у вас є звичка регулярно вечеряти пізно, ви могли цікавитися, як такий графік харчування впливає на здоров’я. Поширеною є думка, що їда після 19 чи навіть після 18 години може негативно вплинути не лише на вашу фігуру, але й загалом на здоров’я організму. Розповідаємо, які корисні та шкідливі наслідки для здоров’я може принести регулярне прийняття їжі після 19 години, пише Мета.

Кращий контроль рівня глюкози у крові

Дієтологи зазначають, що споживання здорової закуски у вечірній час може бути корисним для людей із певними проблемами зі здоров’ям. Людям з діабетом 1 типу або проблемами накопичення глікогену перекус перед сном може допомогти краще контролювати рівень глюкози в крові.

Зайва вага

Хоча нічний перекус або пізня вечеря можуть виглядати простим рішенням, якщо у вас був напружений день зі щільним графіком, деякі експерти попереджають, що це може призвести до збільшення ваги й накопичення жиру в області живота. Продукти, які люди зазвичай споживають після заходу сонця є більш калорійними та зазвичай насиченими цукром або рафінованими вуглеводами, які, як правило, призводять до появи жиру на животі.

Щоб зменшити кількість жиру навколо живота, варто відмовитися від нічних перекусів. Для кращого ефекту деякі дієтологи взагалі рекомендують їсти лише у сонячний період доби, адже це сильно скорочує вікно прийому їжі. Для українців ця порада може бути значно ефективнішою з одного боку, але для багатьох нереальною з іншого, адже тоді в холодну пору року можна буде їсти лише з 8 до 17, а то й 16 години.

Загострення кислотного рефлюксу

Прийом їжі пізно або безпосередньо перед сном потенційно може погіршити або посилити симптоми кислотного рефлюксу. Це пов’язано з тим, що кишечник починає сповільнювати травлення ввечері й прийняття їжі у пізній годині може погіршити проблему рефлюксу, не залежно від того, скільки й що ви їли. На це також впливає зменшення рухливості вночі, зокрема сидіння й лежання на спині може спричинити переміщення шлункової кислоти до стравоходу.

Проблеми зі сном

Прийом їжі пізніше 19 години може погіршити ваш сон та навіть порушити сонний цикл, змушуючи вас прокидатися вночі. Дослідження показують, що люди, які їдять за три години до сну, частіше прокидаються посеред ночі. Тому їжа до 7 вечора може бути корисною, оскільки за час до сну організм встигне переварити їжу та розслабитися.

Відновлення м’язового глікогену

Пізній прийом їжі може бути корисним для спортсменів та людей, які слідкують за своєю м’язовою формою й особливо люблять тренуватися ввечері. Їда після 19 години може сприяти здатності м’язів до відновлення та витривалості після інтенсивних вправ.

У спортсменів, які тренуються ввечері глікоген у м’язах виснажується досить швидко. Тож відновлення рівня глікогену за допомогою їжі додасть енергії наступного ранку. Вживання їжі пізно ввечері також може допомогти стимулювати синтез м’язового білка, що сприяє відновленню м’язів.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 888 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]