phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:05
Якщо не хочете викликати безсоння - ніколи не їжте це перед сном
Чи помічали ви, що іноді після ситної вечері про сон не хочеться навіть і думати? Вся річ в тому, що деякі продукти "відбивають" весь сон. Якщо ви будете знати, що не можна при безсонні, ви почнете повноцінно відпочивати вночі і це позначиться на вашій продуктивності вдень.

Що не можна їсти перед сном

Вчені вже знають, яка їжа викликає безсоння. Продукти, що заважають сну, можуть бути в будь-якому холодильнику. Це жирна їжа, свинина, авокадо, риба, овочі та консервація. Якщо на вечерю ви хочете поласувати куркою гриль з салатом і запити все це вином — то таке меню можна сміливо називати шкідливою порадою про те, як викликати безсоння в домашніх умовах, і навіть не сподіватися на міцні сновидіння.

Продукти що заважають сну, такі як м’ясо або шоколад, надають стимулюючі дії і просто не дадуть організму налаштуватися на відпочинок. Відмовтеся від алкоголю і жирної їжі, крім хорошого сну ви отримаєте ще й гарну фігуру, адже переїдати на ніч зовсім не корисно для талії.

Які продукти добре впливають на сон

Що їсти на вечерю для гарного сну? Спробуйте поласувати збалансованою і корисною вечерею без жирної їжі. Чудовий вплив на сон мають нежирна риба, мигдаль, індичка, рис і ківі. Ці продукти добре впливають на сон і допоможуть вам швидко заснути. Капуста від безсоння теж вас врятує, трохи квашеного або тушкованого овоча відмінно доповнять вечерю і позитивно позначаться на сні.

Ну а якщо ви не знаєте, що пити перед сном щоб добре спати, то спробуйте випити теплого молока і ромашкового чаю. Також гарно впливають на сон вишневий сік, кокосова вода і чай з м’ятою.

До речі, вчені навіть називали ягоди від безсоння. Якщо ви хочете добре спати, то перед сном можна поїсти трохи вишень. Ця ягода — найкраще джерело мелатоніну, гормону, який відповідає за міцний сон.

Які ліки викликають безсоння

Для хорошого сну недостатньо знати, які продукти викликають безсоння. Враховуйте й інші фактори. Виявляється, багато ліків впливають на сон, а точніше викликають безсоння. Дізнайтеся, що не можна при безсонні і які ліки викликають безсоння, адже ці препарати можуть виявитися у вашій аптечці.

На сон впливають серцеві препарати, ліки від депресії, гормональні препарати, стероїди, ліки від Альцгеймера та астми. Також варто уважніше поставитися до вживання БАДів у вечірній час. Такі добавки можуть геть "відбити" весь сон. На думку провізорів, безсоння можуть викликати також ліки від застуди та грипу, знеболювальні, таблетки для схуднення і препарати для припинення куріння.

Що допоможе від безсоння: корисні поради перед сном

Але якщо ви вже порушили "правила" і "згрішили", з’ївши щось з продуктів, які погано впливають на сон, вам потрібно знати, що може допомогти при безсонні.

Провітріть кімнату, займіться розслаблюючою йогою або прийміть гарячу ванну. Ну а корисні поради перед сном звучать так: приберіть подалі телефон, вимкніть телевізор і постарайтеся розслабитися. Не думайте про погане, помрійте і уявіть щось хороше.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 145 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]