phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:15
Якщо не вистачає часу ними займатися - чим замінити фізичні вправи

  Чим замінити фізичні вправи, якщо не вистачає часу ними займатися
 
Щоб підтримувати нормальну фізичну форму, достатньо користуватися замість ліфта сходами.

Нестачу фізичної активності можна компенсувати користуючись замість ліфта сходами. Достатньо підніматися на 60 сходинок вверх по 2 рази на день. Приміром, під час обідньої перерви й увечері. При цьому пересуватися настільки швидко, наскільки це можливо. В ідеалі 60 кроків зробити слід за 20 секунд. Задля безпеки дозволяється при цьому триматися за поручень.

Уже через 6 тижнів таких навантажень, рівень фізичної підготовки покращиться на 5%. У м'язах ніг з'явиться більше сили. Це довели вчені з Університету МакМастера в Канаді, пише відоме американське видання The New York Times.

За бажання досягнути можна й кращих показників. Для цього необхідно збільшити кількість сходинок до 180. Проходити їх за один раз, розділивши на 3 підходи з перервами тривалістю в 1 хвилину. За кожен підхід здійснювати вверх сходами по 60 кроків. Робити це також максимально швидко. Таким чином за 6 тижнів вдасться покращити фізичну форму на 12%.

"Ми не вважаємо, що цей тип вправ має замінити всі інші фізичні навантаження. Однак він є чудовою альтернативою для людей, які не мають часу на повноцінне тренування", — каже Мартін Гібала, професор і голова відділення кінезіології в Університеті Макмастера.

Раніше назвали вправи, які сприяють омолодженню. Такого типу фізичні навантаження здатні пришвидшувати процес оновлення клітин людського організму у 2-3 рази.

 

Категорія: Спортивні поради | Переглядів: 724 | Додав: adminA | Теги: чим замінити фізичні вправи | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]