phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:19
Японське довголіття - названо 5 головних секретів
Як відомо, ця нація мають найбільшу тривалість життя. Японці нерідко доживають до 100 років і при цьому залишаються не тільки здоровими фізично, але і в ясному розумі і твердій пам’яті.

Японія є країною з найбільш літнім населенням у світі. Чоловіки в середньому тут живуть до 87 років, а жінки – до 81. Кількість громадян, які переступили рубіж у 70 років, продовжує зростати. Згідно з попередніми розрахунками, до 2025 року таких в Японії буде близько 20 000 000. При цьому тих, хто не досяг 50-річного віку, місцеві вчені називають «молодими людьми».

Як виявилося, в основі довголіття японців лежить високий рівень освіти. Японці намагаються підвищувати власну обізнаність в будь-якому віці і не вважають негожим вчитися до глибокої старості. Чим більше інформації людина отримує кожен день, тим більше шансів, що вона проживе багато-багато років.

Другий секрет японського довголіття полягає в регулярній фізичній активності. Ця нація просто обожнює спорт. Японці виконують як звичайні спортивні вправи, так і посилено практикують йогу, цигун та інші східні вчення.

Третій секрет криється в правильному харчуванні. У японців немає звички переїдати, але їжу вони вживають тільки якщо того вимагає організм. Це виключає вічні перекушування і є свого роду профілактикою ожиріння.

До того ж жителі цієї країни ніколи не об’їдаються на нервовому грунті і взагалі у них не прийняті харчові надмірності.

До слова, про стрес, японці, на відміну від європейців, не вважають даний стан шкідливим. Більш того, вони переконані, що він допомагає знаходити рішення в складних ситуаціях і змушує людину діяти.

Замикає перелік соціальна активність. Для японців, як і для інших жителів планети, дуже важливо спілкування, тому вони намагаються якомога більше часу проводити з родичами і друзями.

Даний вид взаємодії сприяє виробленню гормонів щастя, які так необхідні для правильної роботи організму.
Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 118 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]