phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:06
Йога після пологів – вірне рішення
Будь-яка жінка після пологів потребує відновлення організму. Це стосується не лише фігури, а й психологічного стану, оскільки вагітність та пологи є серйозним випробуванням. Одним із способів повернути колишню форму та привести до рівноваги внутрішній світ є йога. Тому пам'ятайте, що ви можете онлайн купити масажні ролики на сайті https://weeknd.com.ua/ua/dlya-sporta/fitnes-i-aerobika/massazhnye-rollery/, які стануть вашими незамінними помічниками під час заняття йогою.
масажний ролик

Чому йогою варто займатися після пологів

Головними проблемами, які переслідують жінку після пологів, є:
  • * надмірна вага;
  • * збільшення жирової тканини;
  • * варикозне розширення вен та інші.
Для вирішення цих проблем ідеально підійдуть заняття йогою. Не складні та щадні вправи допоможуть набути форми і принесуть чимало задоволення в процесі. Для занять йогою потрібно півгодини вільного часу на день, масажні ролики, килимок та вибір місця, де проходитимуть тренування. Розглянемо деякі вправи детальніше.

Йога: ефективні вправи

Вправа Чаланасана, або веслування в човні, допоможе промасажувати м'язи живота та черевні органи. Для цього потрібно сісти на підлогу, витягнути ноги вперед та встановити відстань між стопами 30 сантиметрів. Уявіть, що ви гребете в човні. Слід стиснути кисті рук так, ніби в них були весла. На видиху опуститеся вперед максимально нижче, випрямивши руки, а на вдиху потрібно максимально відкинутися назад, випрямивши руки. Цю вправу слід повторити у бік кожної ноги окремо.

Наступна вправа називається Чакі Чаланасана або обертання млина. Воно сприяє тонізуванню органів тазу та живота та допомагає врегулювати менструальний цикл. Вихідне становище як у першій вправі "веслування в човні". Випрямивши руки перед собою, потрібно скласти пальці рук у замок. Виконуючи рухи, потрібно тримати руки паралельно підлозі і подібно до млина робити кругові рухи тулубом і руками по максимальній амплітуді. Повторювати вправу слід за лінією кожної ноги окремо.

Вправа для зміцнення крижових та вагінальних м'язів та підтримування м'язів грудей називається Каштх Такшнасана або - рубання дров. Вихідне положення - опустіться навпочіпки, коліна потрібно розвести в різні боки, максимально ширше. Пальці на руці скріпити в замок, витягнути руки вперед і проявивши уяву - почати "колоти дрова". На вдиху руки піднімаються, а видиху - опускаються. Рухи мають бути різкими і сильними, начебто насправді колимо дрова.

Поліпшить кровообіг в області малого таза вправа Кава Чаласана або як її ще називають хода ворони, що гуляє. Вихідна вправа, як і в попередній: стопи дивляться в різні боки, п'ятами впираємося в сідниці, долоні слід покласти на коліна. І знову, проявивши уяву, маленькими кроками навпочіпки почніть рух вперед. Під час руху з правої ноги ліве коліно має бути притиснуте до підлоги, при русі з лівої ноги праве коліно притискається до підлоги. Виконуючи вправу, ноги слід згинати так, щоб п'яти тулилися до сідниць. Вибираючи як ходити: на пальцях або на повну стопу, вирішіть собі що складніше. Кількість кроків – 50 потім відпочиваємо.

Приводимо в тонус м'язи ніг, усуваємо проблеми з кишечником і зміцнюємо хребет за допомогою вправи Уттхіта Триконасана або поза трикутника. Початкове положення - стоячи на ширині плечей. Руки розведені убік так, щоб з плечима становили одну лінію. При вдиху потягніться правою рукою, ноги прямі. Потягнувшись по максимуму, торкніться долонею правої руки до зовнішньої частини гомілки, витягнувши ліву руку вгору, і подивіться на неї. Повторити цю вправу з правою стороною.
йога

Вправа Сарвангасана або "берізка" допоможе підтягнути м'язи живота, що обвисли, і релаксує хребет. Початкове положення: лежачи на підлозі, тягнемося ногами вгору, витягуючи хребет у лінію.

Також є ще одна вправа йоги для вагітних, спрямована на підтримку жінки під час вагітності і після пологів - Бідаласана або поза кішки. Вихідне положення: стоячи рачки, коліна повинні бути під стегнами, долоні упираються на підлогу, на відстані ширини плечей. На вдиху вигинаємо спину нагору, на видиху - прогинаємо вниз.

У вправах йоги головне - їх виконання. Також дуже важливо правильно дихати: тільки носом глибоко і повільно. При виконанні цих вправ потрібно думати тільки про них і абстрагуватися від побутових негараздів.

Після виконання цих завдань допоможе правильно розслабитися вправа Шавасана чи поза трупа. Лягайте на спину, на підлогу, потім підніміть витягнуті руки і різко опустіть їх. Ноги на рівні ширини плечей, а руки повинні лежати вгору долонями. І в цій позі слід розслабитися як фізично, так і розумово. За часом ця вправа має тривати стільки ж, скільки всі взяті попередні вправи. Ця вправа зніме втому, допоможе заспокоїтися та відновити сили.

Короткий висновок

При правильному та постійному виконанні цього комплексу вправ жінка швидко поверне колишню форму. І що дуже важливо, йога допоможе заспокоїтися і прийти до тями після пологів.
Категорія: Спортивні поради | Переглядів: 329 | Додав: radymo | Теги: масаж, Пологи, ролик, Йога | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]