phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:17
Каблуки роблять жінок гарнішими

 

 

Мерилін Монро одного разу сказала: «Дайте дівчині пару хороших туфель, і вона зможе підкорити світ». Тепер слова американської актриси і секс-символа середини минулого століття набули наукове обгрунтування. Психолог з Університету Південної Бретані Ніколя Гюген з'ясував, що представники сильної статі більш уважні до жінок на високих підборах, ніж до тих, хто носить взуття на плоскій підошві.

«Якщо жінці хочеться, щоб про неї думали, їй потрібно просто надіти туфлі на високих підборах», - говорить Гюген. У ході дослідження француз з'ясував, що представницям прекрасної половини людства на каблуках приблизно в два рази частіше надають допомогу незнайомі чоловіки на вулиці. «Простіше кажучи, каблуки роблять жінок гарнішими», - підсумовує він.

Для того, щоб в цьому переконатися, французький вчений попросив 19-річних добровольців приміряти чорні туфлі на підборах. Розмір каблука становив 0,5 см, 5 см або 9 см. Після цього дівчата повинні були вмовити незнайомих чоловіків на вулиці взяти участь в анкетуванні. Позитивно на цю пропозицію, що надійшла від дівчини на підборах заввишки 0,5 сантиметрів, відгукнулися 46,7% чоловіків. Дами на середніх і високих каблуках отримали ствердну відповідь від 63% і 83% чоловіків відповідно.

Також Ніколя Гюген з'ясував, що в барах чоловіки швидше заводять розмову з жінками на каблуках, ніж з тими, хто віддав перевагу взуття на плоскій підошві.

Незважаючи на ті привілеї, які жінки набувають, надівши каблуки, фахівці попереджають, що взуття на високих підборах може викликати болі в спині і збільшити ризик травмування щиколотки. Проти високих каблуків виступають також захисники прав жінок. На їх погляд таке взуття підсилює жінконенавиські стереотипи і призводить до того, що жінки сприймаються не інакше як сексуальні об'єкти. Перше у своєму роді дослідження , присвячене впливу каблука на поведінку чоловіків, було опубліковано в журналі Archives of Sexual Behaviour.

 

Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 1363 | Додав: adminA | Теги: каблуки роблять жінок гарнішими | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]