phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:02
Кабмін обіцяє підвищити рівень вакцинації українців. ВІДЕО

 

Кабінет міністрів має намір підвищити рівень охоплення населення України вакцинацією, повідомив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.

"Уряд має намір підвищити охоплення вакцинацією населення України", - сказав він на засіданні круглого столу в Києві в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

Розенко підкреслив, що завдяки залученню до закупівель вакцин за кошти держбюджету, в даний час у регіони доставлено понад 90% закуплених вакцин.

"Необхідні вакцини є в усіх областях", - сказав він.

Віце-прем'єр зазначив, що уряд має намір до 2019 року створити національну систему закупівель.

"Процес закупівлі через міжнародні організації дозволив вирішити проблеми, які були в закупівлях останнім часом. Але закупівлі через міжнародні організації будуть діяти тільки обмежений час. Тому перед урядом стоїть завдання до 2019 року створити державну систему закупівель, яка буде позбавлена ​​всіх хвороб минулого, в першу чергу, яка буде позбавлена ​​корупційної складової", - сказав Розенко.

У свою чергу, виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун зазначила, що закупівлі через міжнародні організації дозволяють в даний час вакцинувати не тільки новонароджених, а й усіх дітей, що не були вакциновані за останні шість років. В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун зауважила, що в Україні діти хворіють тими хворобами, про які вже давно забуто в цивілізованих країнах світу.

"Право українських дітей на здорове життя жорстко порушується зараз в Україні, тому що наші діти не вакциновані, наші діти хворіють хворобами, про які вже давно забуто в цивілізованих країнах світу", - сказала вона в ході круглого столу.

В.о. міністра зазначила, що з 2011 по 2015 рік в Україні зареєстровано 15 випадків правця. Ще чотири випадки було зафіксовано в 2016 році, що є неприпустимим.

Раніше керівник Головного управління Держпотребслужби в Києві Олег Рубан заявив, що максимальна циркуляція збудників гострих респіраторних вірусних інфекцій очікується наприкінці грудня. При цьому в МОЗ пообіцяли, що вакцини проти грипу в українських аптеках з'являться до кінця жовтня.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 950 | Додав: adminA | Теги: рівень вакцинації українців | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]