phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:36
Кава - названо корисну для серця дозу
Опубліковано результати дослідження німецьких вчених.

Вчені Дюссельдорфського університету імені Генріха Гейне виявили, що кофеїн допомагає активізації білка p27, який є в мітохондріях основних типів клітин серця.

Регулярне вживання кави допомагає запустити процес, який покращує функції ендотеліальних клітин, що вистилають внутрішню поверхню судин.

Фахівці відзначають, що ефект досягається після того, як в організм надходить достатня кількість кофеїну – згідно з розрахунками, це приблизно чотири чашки кави. Втім, точного обсягу напою дослідники не уточнили.

Досі вважалося, що білок р27 діє лише в ядрах клітин, контролюючи їхній життєвий цикл. Однак тепер його можна назвати й підсилювачем енергетичного обміну, а кава – можливим захисником серця, – йдеться у статті.

Як показали експерименти, прийом кофеїну прискорює процес відновлення тканин серця після інфаркту. Загалом клітини серця стають стійкішими до несприятливих впливів.

Автори дослідження вказують на те, що захисна дія речовини для серця спостерігалася за таких захворювань, як діабет, ожиріння, а також за вікових змін.
Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 239 | Додав: adminA | Теги: доза, серце, кава | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]