phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

10:23
Хороший педикюр - догляд за ногами

Так вже трапляється, що до хорошого педикюру руки все ніяк не доходять, особливо в зимовий час, коли є відмінна можливість "сховати” ноги. Але, як це зазвичай і відбувається, виймати ноги з закритою взуття завжди доводиться в самий невідповідний момент. Так що не робимо собі поблажок. Справжні красуні красиві завжди на всі 100%!

Вдома або в салоні?

Для початку слід прийняти рішення, чи варто робити педикюр вдома або в салоні. Зрозуміло, що професійний догляд за ногами дасть больш якісний результат, але от фінансові та часові витрати … Так що рекомендуємо прийняти соломонове рішення: в салон звертатися в зимовий час – один раз на місяць, а в літній – 1-2 рази за такий же період. При цьому необхідно не забувати про регулярний домашній догляд за ногами, інакше досягти ідеальних результатів не вийде.

Що день в салоні нам готує?

Для початку приготуйтеся до того, що за годину вирішити проблему не вдасться. Навіть якщо ви не погодитеся на "повний курс”, що включає маску для ніг з теплого воску або якийсь інший новий винахід, в салоні ви просидите не менше 2-х годин.

Спочатку ніжки необхідно розпарити. У салоні для більшої ефективності процедури використовують ванночки з гідромасажем – так можна досягти бажаного ефекту, не перетримуючи ноги у воді. Крім того, в таку ванночку неодмінно додадуть засіб з лінійки професійної косметики, який добре прочистить пори, розм’якшить шкіру і просто принесе вам задоволення.

Наступний етап догляду за ногами – видалення ороговілих клітин шкіри. Спочатку проводиться за допомогою скребка – сьогодні прийнято використовувати одноразовий інструмент, так як скребки погано піддаються стерилізації. У деяких місцях для проведення даної процедури використовують педикюрні шліф-машинки, які цілком безпечні і дають відмінний результат. Завершить цей етап використання спеціального скрабу, хімічного або механічного.

Зазвичай після цього приступають до обробки нігтів. В даний момент в салонах пропонується обрізний манікюр – кутикулу з нігтя видаляють за допомогою скальпеля або ріжучих щипчиків. Однак даний варіант не найвдаліший: можна отримати порізи, та й шкіра після "стрижки” починає рости набагато активніше. Краще погодитися на французький педикюр – шкіра просто зсувається до самої основи нігтьової пластини. Сам ніготь повинен оброблятися або апаратно, або за допомогою не нагріваючихся пилок – скляних або паперових з нанесеною крихтою. Ну, а довершить процедури маска, нанесення зволожуючого крему і захисного або декоративного лаку на нігтьову пластину.

Доглядаємо за ногами самостійно

Робити манікюр та інші процедури вдома щотижня не обов’язково, а от регулярний догляд втомленим від важкого зимового взуття ногам не зашкодить. Якщо ви любите масаж, то можна придбати для себе домашній варіант гідромасажної ванни або ж просто налити теплу воду в звичайний таз. Неодмінно додавайте натуральні олійки і трішки рідкого мила або гель для душа, щоб шкіра ніг очищалася без жодних зайвих травмуючих процедур.

Якщо в подальшому планується проводити манікюр і знімати зайву шкіру, то більше 10 хвилин робити ванночку не варто. Нігті і кутикулу можна стригти, поки шкіра ще волога, а ось підпилювати можна тільки сухі нігті. В кінцевій фазі домашнього педикюру можна нанести крем для ніг або зробити маску – сьогодні їх у продажу досить багато, так що можете вибрати той варіант, який підійде саме вам. Ну, а для того, щоб крем або маска краще вбралися, можна надіти бавовняні шкарпетки.


Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 3551 | Додав: adminA | Теги: педикюр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]