phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:53
Хронічний стрес - його основні ознаки

Розвинені країни пред'являють великі вимоги до жителів мегаполісів, через що можуть розвинутися деякі психосоматичні розлади. Були проведені дослідження, які виявили, що тривале перебування в стресі здатне викликати захворювання. Які ж ознаки можуть видати нервову напругу?

Біль у щелепі

Не завжди біль у щелепі означає проблеми з зубами. Ви можете не помічати, як вночі від стресу скреготите зубами, а на ранок прокидаєтеся з некомфортним болем щелеп.

Якщо причина полягає в стресі організму, то потрібно лікувати сам стрес за допомогою психотерапії або медикаментозно. На час лікування корисно надіти капу для зубів, яка буде перешкоджати скреготу.

Посилення алергії

Американські вчені 10 років тому провели дослідження про вплив стресу на алергіків. В результаті з'ясувалося, що у алергіків виникає виражена симптоматика під впливом стресових ситуацій.

Це пов'язано з гормонами стресу, які стимулюють утворення імуноглобуліну Е. Той, у свою чергу, викликає алергічну реакцію.

Біль в животі

Сьогодні точно не відомо, як пов'язаний стрес з болем в животі, але існує теорія.

Внутрішні органи і головний мозок ділять нервові провідні шляхи. Тому при стресі внутрішні органи отримують той же сигнал, що і мозок, через що з'являється тривалий дискомфорт.

Потяг до солодкого

В основному при сильному стресі люди худнуть, не відчуваючи голоду. Буває і зворотна ситуація - заїдання стресу. Коли їсти хочеться незалежно від почуття голоду. Скоріш за все це є ознакою психічного розладу.

У період емоційних переживань в організмі посилюється вироблення кортизолу, завдання якого - мінімалізувати стрес. Людина починає шукати засіб, який може її заспокоїти і знаходить вихід в їжі.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 695 | Додав: adminA | Теги: ознаки, хронічний стрес | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]