phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:09
Хвороба - це тренування імунітету


Не варто хвилюватися, якщо дитина часто хворіє після того, як відвідує дитсадок або інші заклади. Таким чином вона тренує свій імунітет. Про це у ексклюзивному коментарі АМН повідомила доктор медичних наук, завідуюча лабораторією респіраторних вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського Алла Мироненко.

"Таким чином у дитини тренується імунітет. Імунна система дитини дуже компонентна. Вона різна у кожної окремої людини. Бувають деякі дефекти якогось із компонентів імунітету, наприклад клітинного або гуморального. Це або вирівнюється з віком, або передається генетично. Одна дитина часто хворіє, інша – рідше. Щоб хвороба не ускладнювалась, її треба доліковувати ", - повідомила А. Мироненко.

 Експерт зауважила, що, на відміну від жителів Заходу, стратегія українців – доліковувати дитину.

"На заході вважають, що у дитини може бути нежить протягом кількох місяців – і це нормально. На їхню думку, таким чином дитина загартовується. Але потім це виливається у інші хвороби: спочатку нежить, потім аденоїди, потім проблеми з дихальними шляхами. Дитина дихає через рот, починають зуби рости неправильно тощо", - розповіла доктор медичних наук.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 2397 | Додав: radymo | Теги: тренування імунітету | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]