phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:22
Хвороби, які передаються через поцілунки - лікарі

 

Через поцілунки передаються грип, менінгіт, мононуклеоз, поліомієліт, свинка та краснуха.

Якщо хоча б одна з цих хвороб виявлена, на поцілунки накладається табу аж до повного одужання людини.

Про це повідомляє медичний портал "Здоров-Інфо".

Лікарі зазначають, що при менінгіті бактерії, які спричиняють запалення мозку можуть передаватися через прямий контакт людини з іншою людиною.

Часто лікарі називають мононуклеоз хворобою поцілунків, адже вірус, який викликає цю хворобу, розповсюджується через рідини тіла, зокрема через слину. Жодних вакцин для попередження передачі вірусу вчені ще не винайшли. Тому хворих на мононуклеоз ні в якому разі не можна цілувати, їсти з ними з одного посуду аж до повного одужання.

Ще одна надзвичайно важка хвороба, вірус якої розповсюджується через воду та харчі — поліомієліт. Якщо він присутній в слині, носовому слизові чи мокроті, то існує висока ймовірність зараження поліомієлітом через поцілунки. Наслідки даного захворювання можуть лишитися у людини на все життя, часто поліомієліт призводить до паралічу.

Свинка - це захворювання, під час якого запалюються слинні залози. Вірус, який викликає свинку, розповсюджується по організму людини досить швидко, тож слина хворого буде заразною.

Інфікуватися краснухою можна через слину, а також через виділення з носу та горла людини. Тому слід бути дуже обережним, доглядаючи пацієнта з краснухою.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1139 | Додав: adminA | Теги: Поцілунки, хвороби, лікарі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]