phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:32
Кілька переваг над "жайворонками" знайшли у "сов"

 

Для тих, чий біоритм передбачає високу продуктивність у пізній час доби, вчені знайшли п'ять привілеїв. Бути жайворонком, безсумнівно, добре. Такі люди міцніше сплять і почуваються працездатними з самого ранку.

Однак, як повідомляє Business INSIDER, наука підготувала добру новину і для тих, кому важко прокидатися рано-вранці.

П'ять переваг сов виглядають так:

1. Сови бувають розумнішими за інших

Результати британського дослідження, яке проводилося з 1994 по 2002 рік, показали, що висока розумова здатність пов'язана із посиденьками допізна. «Розумніші від природи діти в дорослому віці, швидше за все, будуть лягати спати пізно», – йдеться у висновках наукової роботи.

2. Сови – більш творчі люди

Учені з Католицького університету Святого Серця в Мілані дійшли до висновку, що сови знаходять оригінальні альтернативні рішення проблем набагато швидше, ніж жайворонки.

3. Серед опівнічників більше екстравертів

Аналізуючи біоритми людей ранкового та вечірнього типів, учений з Вашингтонського державного університету Ханс Ван Донген, виявив, що сови більш екстравертні: більш товариські та відкриті.

4. Сови перебувають у гарному настрої протягом усього дня

Ранні пташки активні зранку, але до середини дня рівень їх натхнення падає. Група дослідників з Вестмінстера узяли для аналізу слину 42 добровольців з різними режимами сну. Урешті-решт, у жайворонків виявили підвищений рівень кортизолу – основного гормону стресу.

5. Сови краще пристосовуються до будь-яких умов

Автор книги "Подорож наукою сну" професор Джим Хорн стверджує, що сови – більш гнучкі в прийнятті рішень і краще адаптуються до життєвих обставин. Це відбувається завдяки тому, що вони щодня змушують себе дотримуватися загальноприйнятого робочого графіка з 9:00 до 18:00.

 

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 1255 | Додав: adminA | Теги: сови, жайворонки, Переваги | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]