phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:47
Коли “швидка” має їхати на виклик - Гройсман роз’яснив

  Гройсман роз’яснив, коли “швидка” має їхати на виклик

Бригада швидкої допомоги має обов'язково виїжджати на виклик до хворого, якщо є медичні показання.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Якщо є виклик швидкої допомоги і є всі показання для госпіталізації або швидкого реагування, “швидка” зобов'язана доїхати і надати необхідну медичну допомогу”, - наголосив Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні створюється електронна система «Централь 103». Передбачається, що завдяки сучасним диспетчерським, новим протоколам та центральній системі виклики опрацьовуватимуться оперативніше, а бригади екстреної допомоги швидше доїжджатимуть на місце події. З часом «Централь 103» інтегрують у систему «Електронне здоров’я». Це дозволить створити повноцінну електронну медичну картку пацієнта та забезпечити обмін даними між системою екстреної медицини та іншими рівнями надання медичної допомоги.

Згідно з чинними нормами бригада екстреної медичної допомоги має прибути на місце події в містах – за 10 хв. а у сільській місцевості – за 20 хв.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 708 | Додав: adminA | Теги: їхати на виклик, Гройсман, “швидка” | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]