phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:33
Кому протипоказаний грейпфрут - дієтологи розповіли
У ньому багато речовин, які допомагають омолодженню, зміцненню імунітету. Варто знати до чого може призвести поїдання цього рожевого фрукта.

Грейпфрут особливо багатий на вітамін С і кремній. Це означає, що, вживаючи цей фрукт, можна значно зміцнити імунітет, а й підвищити синтез колагену в організмі. Продукт містить фітохімічні речовини, властивості яких активно вивчаються. Декілька з них визнані геропротекторами, тобто такими, що уповільнюють старіння.

Так, нарингенін має антиоксидантну, протипухлинну, противірусну, антибактеріальну, протизапальну дію. Покращує стан серця і судин, пригнічує апетит.

Нобілетин, що міститься в грейпфруті, корисний при ожирінні, атеросклерозі, інсулінорезистентності. А гесперидин - антиоксидант, що має протиалергічну дію, він також зміцнює судини, підвищує тонус та еластичність вен. Цінний фрукт також може допомогти при застою жовчі та зниженою кислотністю шлункового соку, а його клітковина корисна для кишечника.

Проте захоплюватися не варто. Активні речовини пригнічують дію ферментів, необхідних детоксикації багатьох речовин у організмі, і краще вживати цей плід не частіше разу на тиждень.

Повністю виключити фрукт із раціону необхідно при гострих захворюваннях шлунково-кишкового тракту і при підвищеній чутливості до саліцилатів. Через можливий розвиток підвищеної шкірної чутливості до сонця слід бути обережним у спекотну пору року.
Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 218 | Додав: adminA | Теги: протипоказання, дієтолог, грейпфрут | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]