phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:14
Корисні поради, як облаштувати невеличку прихожу - меблі, освітлення, аксесуари

 

Поради, як облаштувати маленьку прихожу

Правильно підібрані меблі і дизайн інтер’єру особливо актуальні для квартир маленького розміру. І навіть в маленькому передпокої можна створити зону, в якій буде зручно взуватись і чепуритись перед виходом з дому. Пропонуємо вашій увазі декілька рекомендацій, як стильно і ергономічно оформити простір вашої прихожої.

Головний принцип, якого варто дотримуватись при виборі меблів: вони повинні бути функціональними і не громіздкими.

Функціональні меблі в прихожу знайдете за цим посиланням

Якщо ви плануєте купити до передпокою спеціальну шафу, зупиніть свій вибір на шафі-купе з дверцятами світлих відтінків, а ще краще, якщо дверцята будуть дзеркальними. Світлі відтінки візуально розширюють простір, ту саму функцію виконують дзеркала.

На фото - Шафа - купе "Монтре 2D" Виробник - Світ меблів

При виборі шафи зверніть увагу не лише на її зовнішній, але й внутрішній вигляд. Простір всередині шафи повинен бути ергономічним, тобто розділеним на максимально зручні для зберігання конкретних речей зони. Збільшувати ергономічність шафи краще не за рахунок її товщини, а за рахунок висоти – так ви зекономите місце у прихожій.

Дизайнери придумали безліч варіантів багатофункціональних меблів, які, за необхідності, можна легко ховати і навпаки:
- складні стелажі-каркаси, які вішаються на стіну і при потребі повністю ховаються;
- підвісні полички-шафки – вішаються в маленьких прихожих під дзеркалом, зручне місце для зберігання усіляких дрібничок;
- вертикальні і круглі підставки для зберігання взуття.

 

На фото - Передпокій "360* №1" Виробник - Континент меблі

Передпокій зазвичай – найменш освітлене природно місце у всій квартирі, оскільки тут зазвичай відсутнє вікно. Тому, щоб він був по-справжньому затишним, необхідно подбати про хороше освітлення. Це можуть бути декілька (3-4) бра, які розвішуються у різних точках приміщення.

Світильників обов’язково повинно бути декілька, аби в прихожій не залишалось темних, неосвітлених зон. Великою популярністю користуються сьогодні світильники, які вмонтовуються в навісну стелю, рівномірно по всьому периметру. Не варто також економити на зручних висувних конструкціях у вигляді планок для одягу, кошиків і поличок для зберігання усіляких дрібничок (ключів, телефону, запальнички і т.д.)

Вішалки, які мають верхню систему кріплення, називають «тромбонами», таку назву вони здобули завдяки принципу своєї дії, схожого з роботою даного музичного інструменту. Гнута штанга легко рухається вперед і назад. Ці вішалки дуже добре підходять для неглибоких шаф будь-якої конфігурації і бувають таких різновидів: розсувні, «гармошка» і рапашні.

Оскільки в шафі, яка ставиться в прихожу, найчастіше вішається верхній (важкий по масі) одяг, доцільно буде подбати про надійне кріплення вішалки-тромбона. А саме – наскрізними елементами кріплення.

Остання порада для тих, хто шукає меблі в прихожу - радимо звернутися в компанію "Файні меблі" (Львів). На сайті ви знайдете великий вибір меблів українського виробництва за приємними цінами.

Сайт компанії - http://fayni-mebli.lviv.ua

Категорія: Будівельні і ремонтні поради | Переглядів: 1208 | Додав: radymo | Теги: Прихожа, Меблі | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]