phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:03
Корисні властивості слив: поради
сливи Більшість лікарів і дієтологів радять звертати увагу на сезонні фрукти і овочі. Вони багаті різними вітамінами і мінералами, оскільки вирощуються в природних умовах. Фаворитами кінця літа-початку осені часто стають солодкі персики і кавуни, проте багато хто забуває про користь одного простого фрукта — сливи, повідомляє https://novyny.kharkiv.ua/.

Як показали численні дослідження, вживання слив, в тому числі сушених (чорнослив), приносить неймовірну користь організму.

Захищають серце

Відповідно до клінічного дослідження, опублікованого в Journal of Ayub Medical College, чорнослив здатний знизити артеріальний тиск і рівень «поганого» холестерину в крові. Відомо, що ці два фактори пов’язані з більш високим ризиком серцево-судинних захворювань.

Від запалень і діабету

Сливи багаті антиоксидантами. Дослідження, опубліковане журналом Food & Function, показало, що поліфеноли в сушених сливах є потужним протизапальним засобом. Вони допомагають боротися з вільними радикалами, знижуючи окислювальний стрес і ризик розвитку хронічних захворювань.

В огляді, опублікованому Critical Reviews in Food Science and Nutrition, вживання сушених слив пов’язують з підвищеним почуттям ситості, що зменшує кількість їжі, з’їденої протягом дня, і допомагає контролювати розвиток ожиріння, діабету і пов’язаних з ними захворювань.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 386 | Додав: radymo | Теги: користь, Слива | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]