phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:11
Корисніші після приготування ці фрукти та овочі: список
гарбуз запечений Загальновідомо, що в процесі нагрівання багато вітамінів, насамперед вітамін C – руйнуються. Але є фрукти та овочі, корисні властивості яких під час нагрівання посилюються. Вони благотворніше впливають на наш організм, покращують багато його процесів, особливо травлення. Які продукти краще їсти тушкованими, відвареними чи запеченими.

Гарбуз

У гарбузі багато клітковини, пектину, органічних кислот,  омега жирних кислот. У гарбузовій м’якоті міститься унікальний вітамінно-мінеральний комплекс. В овочі багато вітаміну РР, ретинолу, аскорбінової кислоти, піридоксину, фолієвої кислоти, рибофлавіну, вітаміну В5, тіаміну, токоферолу. Не обійшлося без участі вітаміну К та бета-каротину. Також у гарбузі міститься безліч мінералів та їхніх сполук. Наприклад, фосфор, фтор, калій, хлор, кальцій, залізо, магній, йод та натрій.

Пектин, як і бета-каротин, краще засвоюються після обробки препарату. Але обробка має бути щадною.

Яблука

Цей фрукт дуже корисний для нашого шлунково-кишкового тракту. Він покращує роботу кишківника. Вся річ у тому, що в яблуках міститься багато пектину, це желеподібна речовина, яка діє як клітковина і шляхом невеликих волокон очищує та покращує роботу шлунково-кишкового тракту.

А коли у нас добре працює шлунково-кишковий тракт, у більшості випадків знижується рівень холестерину, покращується ліпідний обмін, налагоджується травлення, випорожнення, покращується шкіра. Причому в обробленому вигляді пектин стає доступнішим для організму і краще засвоюється, тому дуже корисні запечені, а також мочені яблука.

Броколі

Ця капуста має специфічний смак, і як усі овочі з сімейства капустяних – дуже корисна. Вона містить клітковину, калій, фосфор, кальцій, магній, залізо, цинк, марганець, сірку, вітаміни С, В1, В2, В5, В6, РР, Е, К, провітамін А.

Броколі – один із найкорисніших овочів, містить антиоксидант сульфорафан. До його складу входить сірка, і саме йому броколі завдячує своїм неповторним ароматом. Крім специфічного запаху сульфорафан має властивість знижувати ризик розвитку цукрового діабету другого типу та деяких онкологічних захворювань. Сульфорафан розкриває свої корисні властивості при термообробці. Найкорисніша броколі – припущена окропом або варена на пару.

Морква

Бета-каротин – відомий антиоксидант, він захищає організм від старіння, має проти канцерогенну дію. І при нагріванні бета-каротин засвоюється організмом краще. Також у моркві міститься лікопен, хоча й у меншій кількості, ніж у томатах, який також краще засвоюється після нагрівання.

У сирій моркві міститься багато грубої клітковини, яка може бути не корисна людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Після термообробки в коренеплоді знижується вміст ліпідів і клітковини, овоч стає легкозасвоюваним, покращуючи роботу кишечника і посилюючи виробництво шлункового соку.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 169 | Додав: radymo | Теги: овоч, запечений, гарбуз, приготування, користь, Фрукт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]