phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:53
Корисно багато спати на вихідних

 

Дослідники з'ясували, що дві ночі тривалого сну, характерні для вихідних, знижують ризик розвитку діабету другого типу, пов'язаний з недосипами в робочі дні.

Для дослідження були відібрані 19 здорових молодих людей, передає "Газета.ру", пише УНІАН.

У першому випадку їм було дозволено проводити в ліжку вісім з половиною годин протягом чотирьох ночей. У другому випадку ті ж добровольці були позбавлені довгого сну: їм дозволялося спати лише чотири з половиною години протягом чотирьох ночей поспіль.

Згодом їм було дозволено надолужити згаяне і протягом двох ночей спати приблизно по десять годин. Потім дослідники визначали чутливість випробовуваних до інсуліну (один з показників ризику розвитку діабету).

Після чотирьох ночей недостатнього сну ризик розвитку діабету в піддослідних збільшився на 16%. Однак після двох ночей тривалого сну чутливість до інсуліну і ризик розвитку діабету поверталися до значень, відповідних діб з нормальним рівнем сну.

Автори дослідження запевняють: це означає, що довгий сон у вихідні корисний для здоров'я і знижує ризик розвитку діабету другого типу.

 

Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 1040 | Додав: adminA | Теги: багато спати на вихідних | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]