phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:21
Корисно їсти регулярно ці варіанти вуглеводів: список
фрукти ягоди Фахівці називають цільнозернові продукти одним із тих варіантів вуглеводів, які приносять користь здоров’ю при їх регулярному вживанні.

Фрукти і ягоди

Більшість фруктів містять у собі вуглеводи, але для перекушування рекомендуються не надто солодкі плоди, з невисоким глікемічним індексом, які не містять багато фруктози.

Цільнозернові хліб та макарони

Продукти, що містять цільне зерно, багаті на клітковину і надовго насичують. Вони вважаються набагато кориснішими, ніж варіанти з переробленої на біле борошно пшениці. На сніданок краще їсти не білий батон чи булку, а цільнозерновий хліб.
 

Квасоля та інші бобові

Квасоля, нут і сочевиця відносяться до корисних вуглеводів: вони багаті на фолієву кислоту, калій, магній і клітковину, підтримують роботу кишечника і сприяють зниженню рівня цукру в крові, рівня холестерину.

Гарбуз

Один з безперечних плюсів – високий вміст таких поживних речовин, як бета-каротин і вітамін А, які корисні не тільки для очей, але й для імунної системи. Крім того, вітамін С, що міститься в ньому, зміцнює і підтягує шкіру.

Овес чи кіноа (лобода)

У вигляді цілісних круп вони вимагають тривалого перетравлення, що захищає від різкого підвищення рівня цукру в крові. Крім того, ці вуглеводи, будучи «складними», продовжують відчуття ситості та перешкоджають переїданню.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 221 | Додав: radymo | Теги: вуглевод, ягоди, користь, фрукти, їжа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]