phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:17
Користь чи шкода - кава з молоком

 

Багато людей не може розпочати свій ранок без чашечки ароматної кави з молоком. Але що про такий напій думають лікарі?

Однозначною є позиція лікарів у тому що кава вимиває кальцій з організму. А молоко ж, навпаки, здатне поповнити дефіцит цього мінералу у вашому організмі, зокрема, літр молока в добу цілком наповнює вас такими вітамінами як А та В.

Раніше молоко додавали до кави зважаючи на дефіцитність цього напою в країнах Радянського Союзу. В іноземних країнах, де такої проблеми не існувало, молоко додавали для того аби покращити та підкреслити смак кави. Як реагують на цей напій лікарі?

Молоко є алергенним продуктом, це говорить про те, що пити каву з молоком людям, страждаючим подібною алергією не можна. І тут мова не може йти навіть про «розумні межі», адже алергія - або вона є, або її немає.

На корисні властивості кави додавання молока не впливає ніяк, а от знизити концентрацію кофеїну в напої може, а для тих, хто звик випивати каву ледь чи не літрами, це великий плюс. Крім цього, молоко, додане в каву, знижує втрату кальцію. Рекомендується взяти цей факт до уваги людям похилого віку.

Що ж говорять про це дієтологи? Улюблене всіма лате для тих, хто бажає схуднути, краще замінити зеленим чаєм або грейпфрутовим соком, адже молоко саме по собі достатньо калорійне. Негативний вплив лате є в тому що кавовий танін у поєднанні з молочними білками ударяє по печінці.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1495 | Додав: adminA | Теги: користь чи шкода - кава з молоком | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]