phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:32
Користь та небезпека кавунів для здоров'я
кавун користь Кавуни настільки популярні в піковий літній сезон, що цю соковиту і солодку ягоду спеціально заморожують або навіть квасять, щоб насолоджуватися її смаком цілий рік.

Цей продукт корисний для здоров’я, оскільки багатий вітамінами А і С і антиоксидантами. Однак існує ряд несподіваних позитивних і негативних ефектів, які кавун здатний надавати на організм.

Кавун може створити проблеми з травленням, викликаючи, наприклад, синдром подразненого кишківника через вміст фруктози, попереджають лікарі. Щоб уникнути таких наслідків важливо дотримуватися спеціальної дієти з відсутністю продуктів, що провокують подразнення кишківника, заявили вчені з Гарвардського університету.

У кавуні міститься велика кількість антиоксидантів, які допомагають в боротьбі з вільними радикалами в організмі. У великій кількості вони можуть викликати розростання ракових клітин, але коштом вмісту лікопену кавун здатний допомогти уникнути таких наслідків, оскільки захищає клітини від окислювальних процесів.

Відчуття ситості в більшості випадків супроводжується відчуттям задоволення. Щоб швидше відчути наповнення шлунку й уникнути переїдання можна з’їсти трохи кавуна. Через високий вміст рідини ця ягода дозволяє швидше насититися.

В роботі, розміщеної в журналі Nutriens, йдеться про те, що, з’їдаючи приблизно дві чашки кавуна щодня, можна прискорити процес схуднення. Попри те що ягода малокалорійні, почуття ситості від кавуна настає швидше, ніж від умовного печива. Причина – велика кількість рідини.

Як з’ясувалося, кавун може стати причиною мігрені. Дослідники вивчили вплив не тільки цієї ягоди, а й інших овочів і фруктів. В результаті експерименту близько 30 відсотків учасників випробували мігрень протягом півтори години після того, як з’їли кавун.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 333 | Додав: radymo | Теги: небезпека, кавун, користь | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]