phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:09
Краса і лікувальна рослина - бузок


Найліпше для приготування ліків підходить блідо-бузковий цвіт чи більш темний, але не махровий. Збирати суцвіття потрібно разом з гілками в період бутонізації, сушити в тіні, під наметом чи на горищі, зв’язавши їх у пучки.

- У разі варикозного розширення вен у скляну банку накласти цвіту бузку й залити горілкою. Настоювати протягом місяця. Потім перецідити. Застосовувати для компресів чи примочок на ніч, але не розтирати.

Для розчинення оксалатних, уратних каменів у нирках народна медицина рекомендує 1 ст. л. квіток залити 1 склянкою окропу, настояти протягом години, перецідити й приймати 4 рази на день по 1 ст. л. два тижні підряд.

У разі хворих суглобів помічна така мазь: 2 ст. л. квіток ретельно розтерти з 2 ст. л. вершкового масла. Натирати нею уражені суглоби.

При цьому також слід приймати всередину 4 рази на день по 1 ст. л. настій квіток бузку (рецепт приготування див. вище).

Для лікування подагри рекомендується користуватися настоянкою квіток бузку: 2 ст. л. сухої сировини залити 1 склянкою спирту чи горілки. Настоювати протягом тижня в темному місці, періодично струшуючи. Потім перецідити. Приймати по 20-30 крапель тричі на день перед їдою.

У разі ран, саден, порізів, гнійних запалень на шкірі ефективним вважають такий засіб: однолітрову банку засипати суцвіттями білого бузку й залити горілкою чи спиртом. Настоювати 2 тижні, періодично збовтуючи. Змащувати нерозведеною настоянкою уражені місця.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1248 | Додав: adminA | Теги: краса і лікувальна рослина - бузок | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]