phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:11
Краще не вживати натщесерце ці напої: поради
Деякі напої можуть пошкоджувати шлунково-кишковий тракт, якщо вживати їх натщесерце.

Алкоголь, каву, гарячий чай небезпечно вживати на голодний шлунок. Вживання спиртного натще провокує подразнення слизової оболонки шлунка. Часта випивка на порожній шлунок може призвести до виникнення ерозії з ризиком подальшого розвитку виразки, також робить людину схильною до гастриту.

Що стосується кави, її прийом натщесерце (особливо міцної і без молока) теж подразнює слизову оболонку і тканини травного тракту і може провокувати загострення вже наявних патологій, пов'язаних із запаленням (наприклад, гастриту, дуоденіту).

У свою чергу гарячий чай при прийомі на порожній шлунок здатний не тільки подразнювати, а й травмувати слизову оболонку. Люди, у яких є звичка їсти і пити все гаряче, можуть не помічати небезпечного впливу високотемпературного напою, а він підвищує ризик утворення злоякісних пухлин (конкретно рак стравоходу).

Нашкодити здоров'ю шлунково-кишкового тракту також може часте вживання натще газованих напоїв, кислих фруктових та ягідних соків. Якщо додаєте вранці у напій або воду лимон, то найкраще зовсім невелика скибочка.

Краще не вживати натще підсолоджені напої. Це збільшує рівень глюкози у крові, яку організм реагує виділенням великої кількості інсуліну. Якщо людина часто вживає солодкі напої на голодний шлунок, він може розвинутися інсулінорезистентність – звикання клітин до високої концентрації інсуліну. У подібних обставинах часто розвивається діабет другого типу.

На голодний шлунок можна пити трав'яні чаї, а найкраще - звичайну воду.
Категорія: Народні поради | Переглядів: 140 | Додав: radymo | Теги: натщесерце, напій | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]