phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:16
Кріотерапія - лікування ЛОР-захворювань холодом

Маловідомий метод ефективно лікує застуди та збереже мигдалини

Застуди прийнято лікувати теплом: ковдрою, гарячим питвом, паренням ніг. Але мало хто знайомий з методом лікування ЛОР-захворювань холодом.

Такий метод називається кріотерапія, яка полягає в короткочасному впливі низьких температур на уражену ділянку.

Раніше людям зі схильністю до ангін рекомендували видалення мигдалин. У сучасній медицині видалення такого важливого органу не вітається і за допомогою кріотерапії можна уникнути частих простудних захворювань і зберегти мигдалини, оскільки вони чудово гартуються завдяки цій методиці.

Як проводять кріотерапію?

Лікування проводиться в сидячому положенні пацієнта. За допомогою спеціальних інструментів, проблемне місце піддається впливу рідкого азоту: лікар просто заморожує необхідні ділянки. Глибина подібної заморозки становить приблизно 3-4 мм, а вплив приладу на ділянку триває від декількох секунд до кількох хвилин. Здорові тканини, при цьому, не піддаються впливу і продовжують свою діяльність.

Хвора тканина після такого впливу відторгається протягом 7-10 днів, поступово відлущуючись, а під нею поступово утворюються молоді клітини. Кріотерапія може проходити в кілька сеансів, з проміжком в 7-10 днів.Також, під впливом заморозки, поліпшується кровообіг, відбувається вироблення імуноглобуліну. Методика чудово підходить як дорослим, так і дітям.

ЛОР-захворювання, які лікують за допомогою кріотерапії

За допомогою кріотерапії лікують наступні захворювання ЛОР-органів:

- Риніти;

- Синусити;

Тонзиліти;

- Фарингіти.

Кріотерапія рекомендована як при гострому, так і при хронічному перебігу даних захворювань, а також тим хворим, у яких не виходить позбутися недуг традиційними способами. Ця методика чудово підходить людям, які часто хворіють на простудні та вірусні захворювання, з ослабленим імунітетом. Кріотерапія дає досить гарні результати при лікуванні алергічного риніту, оскільки запускає механізм відновлення імунітету. ЛОР-кріотерапія відновлює імунітет організму в цілому.

Як працює ЛОР-кріотерапія?

Локальне застосування низьких температур надає позитивний ефект на хворі органи. А відбувається це тому, що кріотерапія запускає цілий ряд механізмів, які потрібні для швидкого одужання. При впливі локальних температур на хворі органи відбуваються наступні зміни:

- Циркуляція крові в тканинах прискорюється;

- Процеси регенерації тканин чудово стимулюються;

- Еритроцити краще насичуються киснем;

- В тканинах збільшується кількість інтерферону (білка, призначеного для боротьби з шкідливими мікробами);

- Імунна система організму активується.

Після проведеної процедури, хворий на тривалий час захищений від простудних і вірусних захворювань.

Протипоказання кріотерапії

При правильному застосуванні ЛОР-кріотерапії, вона практично не має протипоказань. Тим не менш, варто на якийсь час відмовитися від процедури у випадках:

- Вагітності;

- Гострих інфекційних захворюваннях;

- При фурункульозі.


Категорія: Медичні поради | Переглядів: 2256 | Додав: adminA | Теги: Кріотерапія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]