phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:25
Критерії вибору водонагрівача

 

Наявність в житлі гарячого водопостачання давно стало базовою комфортною необхідністю. Дачний будинок без підводки гарячої води, сезонні відключення, аварії - все це змушує людей іти в магазини побутової техніки для покупки водонагрівача. Водонагрівачі сучасні українці останнім часом також дуже часто купують онлайн за допомогою інтернет-магазину comfy.ua.

Класифікація водонагрівачів

Глобально водонагрівачі діляться на накопичувальні (вода в них набирається заздалегідь і нагрівається, інша назва таких водонагрівачів - бойлери) і проточні (вода не накопичується - вона гріється в міру проходження через пристрій).

Накопичувальні водонагрівачі відмінно підійдуть для невеликої сім'ї. Зазвичай ставлять їх і на дачу, так як споживання енергії у них відносно низьке: 2 кВт. Будинки зі старою проводкою або дачні будиночки можуть не витримати більшого споживання електроенергії. Вибір хороший: від 30 до 250 л, за кількістю членів сім'ї та розміром гаманця. Крім того, для набраної води можна заздалегідь встановити потрібну температуру за допомогою регулятора.

У будинках з хорошою проводкою і великою кількістю споживачів води краще буде встановити проточний водонагрівач. Його плюси в тому, що нагрівачі води (електричні або газові) включаються автоматично - коли кран з гарячою водою відкривається. І нагрівачі відключаються з закриттям крана з гарячою водою. Істотний мінус: велике споживання електроенергії (6-20 кВт). Обов'язково потрібно дізнатися межу навантаження для проводки в будинку.

Водонагрівачі проточні в свою чергу діляться на: електричні та газові. Саму колонку з газом підключить працівник газового сервісу. Газові водонагрівачі споживають менше енергії, ніж електричні, а їхньої потужності зазвичай достатньо не тільки для гарячого водопостачання, але і для опалення приміщення (ідеально для будинків та квартир з індивідуальним опаленням).

Облік габаритів для установки

Рано тягнутися за гаманцем. Істотний параметр при виборі водонагрівача - габарити. Під цей агрегат потрібно виділити заздалегідь місце, і покупець повинен, прийшовши в магазин чи завітавши на онлайн на comfy.ua, чітко знати, в які розміри йому треба вкластися. Попередньо потрібно зняти розміри ділянки, відведеної під водонагрівач. Слід пам'ятати про підводку труб і кабелів. Далі потрібно переконатися, що стіна міцна і витримає вагу повного пристрою.

Водонагрівачі існують вертикальні і горизонтальні. Краще заздалегідь в Інтернеті знайти водонагрівач, який влаштовує за всіма параметрами, і замовити його відразу з підключенням. Підключення пристрою краще довірити фахівцеві. При грамотному підході до вибору водонагрівача в будинку буде забезпечена гаряча вода при будь-яких катаклізмів і в будь-який час.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 747 | Додав: radymo | Теги: водонагрівач | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]