phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:05
Куркума - небезпечна для печінки
куркума Нове дослідження Національного інституту органів травлення у США показало, що захоплення куркумою може призвести до фатального пошкодження печінки.

Видання зазначає, що лікарі повідомили як мінімум про 12 випадків ураження печінки, пов’язаних із куркумою.

Як приклад наводиться випадок 49-річної жінки без особливих проблем зі здоров’ям, яка зіткнулася з нестримним блюванням через щоденний прийом куркуми. Крім того, у пацієнтки пожовтіли білки очей та шкіра, що є характерною ознакою пошкодження печінки. Це підтвердили також аналізи.

За даними журналу, подібні випадки було зафіксовано у різних лікарнях. При цьому всіх постраждалих поєднувало пристрасть до куркуми, яку вони вживали щодня. Ця харчова звичка призвела до трьох однакових симптомів у всіх пацієнтів - блювоті, болю в животі та пожовтінні білків очей.

Як було встановлено, печінка таких пацієнтів перестала обробляти білірубін – речовину, що утворюється при природному розпаді еритроцитів.

Водночас у матеріалі сказано, що більшість людей спокійно вживають куркуму без будь-якого негативного впливу на організм. Як уточнюється, це пов'язано з відмінностями у генетиці у різних людей. У пацієнтів з проблемами був відсутній фермент, що переробляє куркуму, тому спеція почала отруювати їхній організм.

Також дослідники попередили, що може бути небезпечною суміш куркуми та чорного перцю.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 160 | Додав: radymo | Теги: Печінка, небезпека, куркума, Шкода | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]