phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:55
Квартирне опалення може спричинити запалення легенів - лікарі застерігають

 

Опалення в квартирі може стати причиною запалення легенів. Лікарі констатують: пересушене повітря істотно знижує імунітет, тому інфекції легше вразити організм, пише wworld.com.ua.

“Ні громадським транспортом я не користувалася, ні людних місць я не відвідувала, не спілкувалася і не контактувала з хворими”, – говорить Оксана Зінчук, мешканка Києва. Оксана вже більше місяця – вдома на лікуванні.

Гадки не має, де могла “підчепити” хворобу. І, на думку лікарів, навіть добре прогріте приміщення може стати причиною ГРЗ або бронхіту.

Адже через пересушене батареями повітря в квартирах – слизові оболонки втрачають захисні можливості.

“Організм підсихає, найнеприємніше – в легенях утворюється приблизно літр слизу кожен день у кожної дорослої людини, 98% слизу – це вода, якщо води в організмі не вистачає, то слиз стає густішим, він перекриває маленький бронх – з’являється пневмонія”, – пояснив Борис Скачко, лікар-терапевт.

У зоні ризику – і сердечники. Різкий перепад температур – в квартирі і на вулиці – може викликати навіть серцевий напад.

“На холоді взагалі традиційно судини спазмуються. У теплі вони розширюються. Коли спазмують судини у відповідь на холод, в тому числі дрібні судини серця – коронарні судини – може викликати серцевий напад, може навіть розвинутися інфаркт”, – додала Вікторія Форосенко, лікар-кардіолог.

Тому лікарі не рекомендують включати батареї на повну потужність, а підтримувати в квартирі температуру не вище 20 градусів. А щоб інфекції не подолали імунітет – зволожувати повітря за допомогою спеціальних приладів або побутовими методами.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 782 | Додав: adminA | Теги: квартирне опалення, запалення легенів, лікарі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]