phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:01
Легалізацію канабісу новозеландці не підтримали. А от евтаназію вирішили дозволити
Новозеландці не підтримали легалізацію канабісу. А от евтаназію вирішили дозволити

Громадяни Нової Зеландії проголосували на референдумі за легалізацію евтаназії, як засобу для хворих в термінальній стадії, які шукають можливості закінчити свої життя. При цьому щодо питання легалізації канабісу, яке також винесли на референдум, більшість висловилась проти.

Референдум відбувся одночасно з загальними виборами 17 жовтня, в результаті яких прем’єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн повернулася на другий термін. Виборців запитали, чи згодні вони з легалізацією евтаназії, а також канабісу в рекреаційних цілях.

За евтаназію проголосували 65% громадян, і лише 46% підтримали дозвіл на відкритий продаж канабісу. Таким чином добровільний вихід з життя через рік стане повністю законним засобом припинити страждання від невиліковних хвороб для повнолітніх. Наразі така опція доступна громадянам Канади, Нідерландів, Люксембургу та Бельгії.

Оскільки голосування за легалізацію канабісу провалилося, уряду доведеться винести на розгляд новий законопроєкт, організувати публічні дебати та оголосити новий референдум. Медичний канабіс наразі в країні дозволений.

Провалена ініціатива з легалізації передбачала, що будь-яка людина віком від 20 років зможе купувати до 14 грамів канабісу на добу, споживати його вдома, передавати іншим людям від 20 років і вирощувати до чотирьох кущів на одну домівку.

Наразі канабіс для рекреаційного вжитку дозволений в Південній Африці, деяких штатах США, в Уругваї, Канаді та Грузії.

Президент України Володимир Зеленський також вирішив опитати громадян під час виборів щодо легалізації канабісу. У Зеленського пояснили питання про медканабіс — але тільки медичного і для важких хворих.

На вівтарях іудейської святині біля ізраїльського міста Тель-Арад знайшли сліди канабісу, який використовували в прадавні часи в ритуальних цілях. Таким чином Ізраїль можна віднести до місцин, де раніше практикували культове вживання психоактивної рослини.

У 2019 році італійський суд визнав законним вирощування марихуани Суд Італії визнав законним вирощування марихуани для власних потреб.
 
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 439 | Додав: adminA | Теги: новозеландці, евтаназія, легалізація канабісу | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]