phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:50
Лекторам Кембриджа рекомендовано не потискати руки мусульманам, а мусульманкам на випускний приходити не в мантії, а — в паранджі


Викладачі Кембриджського університету гнівно відреагували на розпорядження адміністрації прославленого на весь світ вишу, в рамках якого їм рекомендовано не обмінюватися рукостисканнями зі студентами-мусульманами, а також з інвалідами. Про це пишуть у середу, 29 грудня, британські ЗМІ і, зокрема, газета The Daily Telegraph. У той же час, якщо вам потрібні мантії Київ чи Львів є вашим містом навчання — не важливо. Адже мантії в Києві та інших містах України можна вигідно і швидко замовити на сайті akademservis.com.ua.

У той же час директива Кембриджського університету супроводжувалася роз'яснювальним листом, де говорилося, що зазначені категорії громадян "чутливі" до "мови тіла", і традиційний на Заході жест доброзичливості в їхній культурі найчастіше тлумачиться інакше.

Прес-секретар ректорату Кембриджа закликає викладачів не забувати про різницю менталітетів і діяти "відповідно до ситуації". Він наголошує, що мова в цій директиві йде, в основному, про жінок-мусульманок, а також людей з обмеженими фізичними можливостями.

Нагадаємо в зв'язку з цим указом, ще в 2009 році Кембриджський університет пішов назустріч студенткам-мусульманкам, дозволивши їм приходити на випускний вечір у паранджі - незважаючи на давню традицію, яка вимагає надягати в цих випадках чорну мантію і академічну шапочку.

Раніше в цьому місяці повідомлялося, що викладачі Лондонського університетського коледжу, провідного медичного вишу країни, стурбовані тим, що студенти-мусульмани відмовляються відвідувати лекції з біології, де розглядається теорія еволюції Дарвіна.

Вони заявляють, що це вчення, яке є однією з ключових тем навчальної програми, суперечить основним положенням священного Корану. У той же час Усама Хасан, імам мечеті Масжід ат-таухида в Лейтон, отримав лист, в якому містилася погроза фізичної розправи. Вина духовного пастиря мусульман полягає в тому, що всього лише не заперечує можливості поєднати іслам і вчення Дарвіна.

Відомий біолог Річард Докінз, колишній професор Оксфорда, також висловлює серйозну стурбованість у зв'язку із зростанням числа студентів, які не відвідують лекції з біології. Зайве нагадувати, що переважна більшість "прогульників" - мусульмани.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 2371 | Додав: admin | Теги: мантії Киів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]