phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

10:34
Лікарі і поліція дали поради українцям, як пережити морози

 

 В Україну йдуть сильні холоди. Щоб не стати жертвою переохолодження і не підхопити низку недуг, лікарі рекомендують не допускати переохолодження організму, тепло одягатися і перекушувати гарячою їжею. Про це повідомила лікар Вікторія Савицька, передає ГолосUA.

Коли температура за вікном опускається нижче за мінус 15 градусів, дуже важливо незадовго до виходу з дому перекусити чимось теплим, випити чашку гарячого чаю з імбиром (ця спеція прискорює кровообіг і зігріває організм зсередини).

Якщо треба стояти на зупинці в очікуванні транспорту, ліпше сховатися під козирком або за кіоском, щоб якомога менше відчувати вітер. Навіть якщо холодно - не тремтіти, адже людина замерзає ще швидше, бо встигає "ковтнути" холодного повітря, перш ніж видихнути.

Виходячи з дому на морозне повітря, не вдихайте відразу глибоко! Різкий потік холодного повітря може спровокувати рефлекторний спазм бронхів.

Вдихайте тільки носом, закрийте щільно рот, а краще сховайте губи за щільним шарфом. При цьому не стійте на місці - крокуйте взад-вперед, щоб посилити кровообіг у кінцівках.

Якщо на морозі або на вітрі у вас сльозяться очі, за 10-15 хвилин до виходу на мороз закапайте в очі антигістамінні краплі. Не зайвим буде також придбати шапку з козирком, і начепити зверху капюшон - щоб захистити очі від вітру.

Нацполіція дала поради водіям щодо морозів

Нацполіція просить водіїв бути обережними в зв’язку з погіршенням погодних умов в Україні з 6 січня. Про це йдеться у повідомленні на сайті Управління безпеки дорожнього руху.

"Зокрема, не забувайте про зарядний пристрій до мобільного, гарячі напої в термосі, запишіть номери телефонів оперативних та аварійних служб", - радить поліція водіям.

Окрім стандартних предметів, (аптечки, вогнегасника, знака аварійної зупинки, балонного ключа, буксирувального тросу, запасного колеса та домкрата), в сильні морози не зайвими будуть комплект теплого одягу, ліхтар на батарейках, дроти "прикурювання", скребок для скла та щітка, свічки, сірники, невеличка лопата.

Крім того, водіїв просять допомагати тим, хто потрапив у скрутну ситуацію.

"Вирушаючи в дорогу, водіям варто перевірити відповідне укомплектування авто, технічний стан транспортного засобу, подбати про запас палива", - сказано у повідомленні.

За інформацією Гідрометцентру, відсьогодні Україну очікує різке похолодання, снігопади, на дорогах – ожеледиця.

Зокрема, 6 січня складні погодні умови: вдень в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Сумській областях сильні снігопади, хуртовини, снігові замети (на Одещині, Миколаївщині та Кіровоградщині місцями дуже сильний сніг); у східних, Дніпропетровській, Херсонській та Запорізькій областях мокрий сніг та дощ, місцями сильні опади, налипання мокрого снігу, ожеледь; на решті території невеликий сніг. На дорогах країни ожеледиця.

6-7 січня різке зниження температури вночі до 13-19 морозу (в західних, північних та центральних областях місцями до 20-26 морозу), вдень до 11-17 морозу; у південно-східній частині вночі та вдень до 6-13 морозу.

Як повідомлялося, в Україну на Різдво прийдуть 20-градусні морози. Зокрема, за прогнозами Укргідрометцентру, 6-7 січня вночі до мінус 13-19, місцями до 20-26 морозу, вдень до 11-17 морозу. 8-9 січня холодна погода в Україні утримається.

В.о. міністра охорони здоров`я Уляна Супрун попереджає українців, що тривале перебування на вулиці у сильний мороз може спричинити обмороження.

"Незабаром Україну охоплять люті морози. Згідно з повідомленнями Гідрометцентру, на Різдво температура сягатиме -26 градусів. Одягайтеся тепліше та з обачністю ставтеся до власного здоров`я!" - порадила вона.

Супрун закликала українців бути обережними під час прогулянок у морозні дні.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1050 | Додав: adminA | Теги: поради українцям, лікарі і поліція, пережити морози | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]