phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:20
Ліки для печінки, нирок і сечового міхура - кабачки

Кабачки (лат. Cucurbita giromontina.) Мають активну сечогінну дію і сприяють виведенню з людського організму води і кухонної солі - нормалізують водно-сольовий обмін і очищають кров. Завдяки високому вмісту пектіновних речовин кабачки швидко засвоюються і виводять з організму солі натрію, а також надлишки холестерину.

Страви з кабачків корисні хворим на гепатит, холецистит, жовчнокам'яну хворобу, хронічний коліт, гіпертонію, атеросклероз, хронічний нефрит і пієлонефрит. Кабачкова ікра показана при сечокам'яній хворобі з випаданням оксалатів і уратів, подагрі та інших порушеннях обміну. Калорійність кабачка наближена до нуля. Це означає, що їсти цей овоч можна в необмежених кількостях протягом всього сезону.

Як стверджує тибетська медицина, плоди кабачків мають загальнозміцнюючі властивості через великий вміст каротину і вітаміну С. Кабачки посилюють перистальтику кишечника, так що при регулярному вживанні зайва вага не загрожує. У день можна з'їдати до 1,5 кілограма цього корисного продукту.

Кабачки містять всього 0,6% білка, 5,7% вуглеводів, дуже мало клітковини і органічних кислот, вітамінів. Вони багаті мінеральними речовинами.

Страви з кабачків легко засвоюються, і тому вони вітаються в дієтичному і лікувальному харчуванні при серцево-судинних захворюваннях, хворобах шлунка, печінки, нирок. Кабачки сприяють виведенню з організму солей натрію, попереджають ожиріння і накопичення в організмі надлишків холестерину. Хворі на цукровий діабет включають страви з кабачків в свій раціон. Дієтичні властивості кабачків обумовлені сприятливим співвідношенням сполук калію і натрію, великою кількістю рідини, порівняно невеликою кількістю грубих харчових волокон і малою калорійністю.

Страви з кабачків сприяють кращому скороченню м'язів кишечника і спорожненню жовчного міхура, корисні хворим, які отримують антибіотики, мають сечогінну, протиалергічну і протианемічну властивості. Кабачки перешкоджають всмоктуванню холестерину і, отже, ожирінню. Вони багаті калієм, міддю і дуже корисні при малокрів'ї.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1294 | Додав: adminA | Теги: нирок і сечового міхура - кабачки, для печінки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]