phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:14
Ліки від хвороби Паркінсона знайдено
ліки хвороба паркінсон Дослідники з ізраїльського університету встановили, що білок BMP5 / 7 може стати порятунком для пацієнтів з хворобою Паркінсона.

Зокрема, вчені вважають, що білок допомагає сповільнювати і навіть зупиняти прогресування захворювання. Своє відкриття вони опублікували в журналі Brain.

Існуючі на сьогоднішній день засоби лікування позитивно впливають на симптоматику, вони неефективні для захворювання в останніх стадіях, а також не впливають на швидкість погіршення і не можуть вилікувати хворобу.

Доктор медичних наук Клод Бродські, один з авторів дослідження, виявив, що передача сигналів BMP5 / 7 значно знижується в нейронах, що відповідають за продукцію дофаміну в клітинах мозку. Це може призводити до розвитку хвороби Паркінсона.

"Ми виявили, що лікування BMP5 / 7 на тваринних моделях ефективно запобігає порушенням рухів, викликані накопиченням альфа-синуклеїну, і звертає назад втрату клітин мозку, які продукують дофамін", - зазначає доктор Бродські. Ці результати дають надію, що BMP5 / 7 може уповільнити або зупинити прогресування хвороби Паркінсона.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 394 | Додав: radymo | Теги: хвороба, паркінсон, ліки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]