phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:00
Лікуємо фізичною активністю атрофію нирок

Ниркова недостатність лікується фізичною активністю

За даними недавніх досліджень Американської медичної асоціації, у світі спостерігається тенденція до поширення хронічної ниркової недостатності.

Вчені пояснюють її підвищенням числа пацієнтів з діабетом і гіпертонією.

Хронічна ниркова недостатність, ускладнена діабетом або гіпертонією, збільшує ризик летального результату. Хронічна хвороба нирок - це, по суті, повільна атрофія нирок. В результаті організм втрачає здатність виводити воду. Від 10 до 16 відсотків дорослого населення цивілізованих країн схильні до цього захворювання. Також частими його супутниками є артеріальна гіпертензія, цукровий діабет і гіпертонія.

Здатність нирок швидко виводити продукти обміну з організму обумовлена їхньою будовою. Мова йде про крихітні фільтри в нирках, які відносно непроникні для білків. Тому профільтрована рідина, звана первинної сечею, практично не містить білка, вона також вільна від всіх клітинних елементів, включаючи еритроцити. Швидкість фільтрації не повинна змінюватися кожну хвилину. Саме її уповільнення і вказує, в першу чергу, на патологію.

Результати попередніх досліджень свідчать, що здоров'я хворих хронічною нирковою недостатністю покращується під впливом регулярної фізичної активності. Те ж можна сказати і про хворих на діабет і гіпертонію.
Категорія: Спортивні поради | Переглядів: 1962 | Додав: adminA | Теги: фізичною активністю | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]