phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:26
Лікується довше, ніж звичайна, літня застуда

 

Влітку люди хворіють так само часто як і зимою. Спека не є перешкодою, а скоріше провокуючим фактором. Від неї люди стараються сховатися біля кондиціонера чи на протягу. Мокре тіло обдуває вітер і готово. Першіння в горлі чи кашель на тиждень-два забезпечені.

“Особливо назахищені від літньої застуди люди після відпустки. Організм довго звикав до нового клімату і імунітет дуже ослабнув. Тому часто у спеку люди лікуються довго, — каже столичний терапевт Захар Корченюк. – Найчастіше люди охолоджують тіло холодним душем та купанням. Щодня п’ють крижані напої та їдять морозиво. Це справжнє випробуваня для горла та і для всього організму”.

Розтерти жовток з яйця та 1 ст. л. меду. Додати 50 мл коньяку й перемішати. Приймати столову ложку суміші. Запити гарячим молоком.

Робити так, доки не закінчиться коньячний сироп. Замотати горло хусткою, укутати ковдрою й лягти спати. За ніч тіло пропотіє. За два-три дні хриплість мине.

“Варто не тільки вилікувати горло, а й зміцнити імунітет. Для цього потрібен вітамін С. Літом його є багато, зокрема в натуральних соках, морсах, свіжих овочах та фруктах. Літом їх знайти не проблема”.

При сухому кашлі, який не відкашлюється потрібно полоскати горло. Допоможе розведена у воді морська сіль або сода чи ромашковий чай. також не зайвими будуть інгаляції з травами.

У літню застуду не можна днями лежати, краще вечорами прогулюватися і дихати свіжим повітрям. Від цього організм швидше зміцніє і віруси зникнуть.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1051 | Додав: adminA | Теги: лікується довше, літня застуда | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]