phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:22
Лікувальні властивості бананової шкірки розкрили вчені
бананова шкірка Завжди, вживаючи банан в їжу, ми позбавляємося шкірки. Але як з’ясували вчені, вона має дивовижні властивості, корисні для організму. Дослідження фахівців університету Х’юстона в США і Алігархського мусульманського університету в Індії опубліковано в журналі ScienceAlert.

У роботі вказано, що якщо шкірку банана обдати окропом, висушити і перемолоти в муку, то випічка з неї буде набагато кориснішою, ніж з пшеничного. При вживанні таких ласощів людина отримує велику порцію вітамінів та мінералів, необхідних для організму, запевняють вчені.

"Печена, збагачена банановою шкіркою, містить набагато більше клітковини, магнію, калію та антиоксидантних сполук, які необхідні, наприклад, для профілактики раку”, – сказано у статті.

До того ж бананова мука насичена магнієм і калієм, які дуже корисні для серця. Приємним бонусом для дослідників виявилося те, що випічка з додаванням бананової шкірки зберігатиметься довше за звичайну.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 232 | Додав: radymo | Теги: лікувальна, властивість, бананова, шкірка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]