phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:43
Любите грати онлайн в різні ігри — відвідайте їхній музей у Нью-Йорку
У Нью-Йорку місцевий Музей сучасного мистецтва в якості "видатних прикладів інтерактивного дизайну" додав до своїх експонаті чотирнадцять комп'ютерних ігор, в які також можна грати онлайн в Інтернеті, зокрема на сайті igroflot.ru. Це стане початком "нової категорії творів мистецтва в колекції музею". Зараз співробітники музею зайняті пошуком оригінальних картриджів і дисків, на яких ігри були спочатку випущені. Для забезпечення збереження експонатів та їх передачі майбутнім поколінням розробники передадуть в колекцію програмний код, а також розкажуть про особливості створення кожної гри.

Оскільки деякі з цих ігор були створені майже 40 років тому, знайти оригінальні носії і пристрої їх відтворення не так-то легко. Якщо вони, врешті-решт, потраплять в музейні фонди, то відвідувачам навряд чи вдасться в них пограти - до їхніх послуг будуть тільки емулятори. Про це повідомила в кінці минулого тижня Паола Антонеллі, головний куратор відділу архітектури та дизайну у своєму блозі на сайті музею: "Музей сучасного мистецтва придбав колекцію з 14 комп'ютерних ігор - частина первісного списку з 40 найменувань, які ми отримаємо в найближчому майбутньому".

Таким чином, починаючи з березня 2013 відвідувачі зможуть побачити у виставкових залах музею такі експонати, як: Pac-Man (1980), Tetris (1984), Another World (1991), Myst (1993), SimCity 2000 (1994), Vib -ribbon (1999), The Sims (2000), Katamari Damacy (2004), EVE Online (2003), Dwarf Fortress (2006), flOw (207), Passage (2008), Canabalt (2009).

У майбутньому до них додадуться інші комп'ютерні ігри, сама "молода" з яких - Minecraft - була випущена в 2011 році. Відбираючи комп'ютерні ігри, мистецтвознавці спиралися не лише на їх візуальну привабливість, але і на інші критерії: від простоти коду до дизайну користувальницького інтерфейсу. Їхні рішення також базуються на думці сторонніх експертів - науковців, істориків і критиків.

Як пише далі Паола Антонеллі, не кожна популярна гра може бути визнана твором мистецтва. Вона повинна володіти як мінімум кількома важливими характеристиками. Важливо, наскільки продумані правила існування ігрової реальності і наскільки сильний взаємозв'язок відбувається між гравця. Ігри можуть дозволяти людині отримати нові знання та досвід, а також змусити її задуматися про звичний устрій навколишнього світу.

Візуальна реалізації теж має значення, причому автори можуть вибрати різні форми, як і у випадку з будь-яким предметом дизайнерського мистецтва. Важлива не стільки технологічна бездоганність, скільки індивідуальність і виразність, якої домагалися при використанні як двомірної, так і тривимірної графіки.

Керівництво музею ще не визначилося з тим, яким саме чином експонати будуть представлені на виставці. Не виключено, що відвідувачі зможуть пограти в такі короткі ігри, як Pac-Man або Tetris, причому це буде частиною освітнього процесу. Гра займе всього 5 хвилин, але не дивлячись на це дозволить людині краще зрозуміти посил розробників.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 1867 | Додав: admin | Теги: грати онлайн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]