phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:17
Люди почнуть доживати до 140 років - передбачили вчені
Вчені з Університетів Джорджії та Південної Флориди (США) пророкують, що люди почнуть доживати до 140 років. Дослідники вважають, що максимальної тривалості життя ще не досягнуто.

Зробити такі припущення вони змогли за допомогою математичної моделі. А саме – статистичного закону Гомперця. Він свідчить, що рівень смертності групи зростає експоненційно віку цієї групи. Після 50 років ризик смерті починає збільшуватися вдвічі приблизно кожні 10 років. Максимальним віком Гомперца (GMA) називають наймолодшим, коли люди досягають плато смертності. Це означає, що з досягненні певної цифри показники смертності більше не збільшуються.

У історії було виявлено кілька епізодів відстрочок збільшення смертності. Перший відбувся серед людей, які були народжені на початку другої половини ХІХ століття. Він більш виражений у жінок, ніж у чоловіків. За цей період GMA збільшився приблизно на 5 років. Другий епізод, більш значний, торкнувся тих, хто народився між 1910 та 1950 роками. Це ті люди, яким нині від 70 до 110 років. GMA для цих когорт може збільшитися на 10 років.

Математична модель передбачає, що люди, що народилися після 1950 року, повинні зазнати ще більшого збільшення GMA. Поточні рекорди довголіття будуть побиті після 2073 року, а деякі люди доживатимуть до 140 років.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 123 | Додав: radymo | Теги: старість, життя | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]