phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

10:53
Людина, яка не любить себе, 5 ознак цього
Любов до себе дуже важлива для щасливого та гармонійного життя: благополуччя у відносинах, кар’єрі, творчості та дружньому спілкуванні. Завжди вибирати і приймати себе попри все — постійний процес, необхідний кожній людині. Однак далеко не всі здатні навчитися цій важливій справі.

Основні прояви нелюбові до себе

Дуже важливо зрозуміти, як ви самі до себе ставитеся, чи приймаєте всі свої переваги та недоліки. Це відчуття залежить від думки оточуючих чи зміни життєвих обставин, проте воно необхідне для душевного комфорту. Можна піти від зворотного та з’ясувати, які ознаки говорять про нелюбов до себе.

Ознака 1. Явний показник того, що проблема існує – саморуйнування, самопокарання за будь-яку провину. Людина хоче нашкодити собі якимось чином, наприклад, відмовляється від їжі чи обмежує себе у прогулянках, хобі, інших соціальних активностях.

Ознака 2. Пасивна агресія, що проявляється у формі безжального ставлення до себе. Наприклад, людина каже, що має товсті ноги, і змушує себе посилено займатися спортом.

Ознака 3. Негативна оцінка власної особистості, коли замість концентрації на своїх позитивних якостях людина помічає лише недоліки, помилки та промахи.

Ознака 4. Ігнорування потреб та сигналів свого тіла, звичка відчувати дискомфорт. Терпіти, якщо хочеться до туалету, бо зараз ніколи. Не зважати на голод, відкладаючи їжу на потім.

Варто зазначити, що організм відчуває цю нелюбов до себе. Він може відреагувати акне та шкірними висипаннями. Це відображає невдоволення своєю зовнішністю, внутрішнє бажання дистанціюватися від світу, зацикленість на чужій думці.

Ознака 5. Дії всупереч своїй волі, коли людина чинить не так, як вона хоче, а так, як їй сказали.

Наприклад, ви збиралися йти на танці, але мати відправила в басейн. Це нерозуміння себе, заперечення своїх бажань. До цієї категорії можна віднести тривале перебування у токсичних відносинах.

Людина, яка любить себе, не залишиться там, де їй погано. Якими б не були установки, рольові моделі та завчені сценарії, він не захоче страждати. Вам здається, що ви любите себе, але не уникаєте аб’юзера? Тоді ключове слово тут – «здається».

Жінка та її любов до себе

Позитивне самосприйняття – одна з найважливіших емоцій для прекрасної половини людства, яка допомагає виявити свою сексуальність. Жіночність – це не тільки характер тигриці та витонченість кішки. А що ще?
  • * відчуття себе повноцінного, гідного кохання, статусу, поваги, грошей;
  • * можливість бути у своєму житті на першому місці, не боятися помилитися, проживати різні почуття та стани, включаючи слабкість, не ламатися від критики та засудження;
  • * прагнення стати яскравою, успішною, сильною, красивою, любити себе та закохувати у себе.
Щоб виростити в собі ту справжнісіньку жінку, дати їй захист, безпеку, любов і умови для самореалізації, потрібно докласти зусиль. У цьому вам допоможуть інструменти тілесно-орієнтованої терапії – реальний шанс зробити колосальні зміни у всіх сферах життя.
Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 385 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]