phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:59
Лобода прогнала радикулiт

 

Пiсля роботи на городi чи дачнiй дiлянцi нерiдко нагадує про себе радикулiт. Тож Тамара Трофимук, ледь вiдчувши бiль у попереку, поспiшає нарвати листочкiв лободи, пише газета "Експрес".

"На жаль, свого часу дуже потерпала вiд радикулiту, - розповiдає панi Тамара.

- Нерiдко спина нила так, що не могла встати з лiжка. Чого лишень не перепробувала, намагаючись вилiкуватися. Проте все було марно - радикулiт i далi нестерпно мучив.

 Якось менi порадили спробувати лiкування лободою. Потрiбно було нарвати листочкiв лободи й, поклавши їх у полотняну торбинку, на мить занурити в окрiп. Опiсля пiдвiсити, аби трохи стекла вода, i покласти на болючу дiлянку тiла.

Обмотати теплим шарфом i залишити такий компрес на шiсть-вiсiм годин. Зняти, а наступної доби повторити компрес. При потребi можна провести чотири-шiсть процедур.

Менi таке лiкування дуже допомогло, i навiть тепер, коли тiльки-но починає болiти поперек, я вiдразу готую такий компрес".

Також у сiм'ї жiнки розтовченi на однорiдну сумiш листочки лободи прикладають до гнiйних ран, чирякiв. Адже лобода має протизапальнi, антибактерiальнi, ранозагоювальнi властивостi.

"Пiсля операцiї я тривалий час потерпав вiд закрепiв, -- каже пан Анатолiй, чоловiк господинi.

-- Часто болiв живiт. Кожного дня зрiзував стебла лободи й перемелював на м'ясорубцi. З одержаної маси вичавлював сiк, який у рiвних частинах перемiшував iз водою. Тричi на день за пiвгодини до їди випивав 50 мiлiлiтрiв напою i з часом помiтив, що медикаментiв бiльше не потребую.

Та й живiт перестав болiти. Натомiсть з'явилося вiдчуття легкостi. Додаємо листочки лободи до борщу, тiста для хлiба, ще тушкуємо їх зi стрiлками часнику та сальцем -- смачно й дуже корисно, адже лобода багата на бiлок i мiкроелементи, що потрiбнi для нормальної життєдiяльностi органiзму".

 

Категорія: Народні поради | Переглядів: 1145 | Додав: adminA | Теги: лобода прогнала радикулiт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]