phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:35
Львівські хірурги прооперували малюка за допомогою робота Da Vinci - перший випадок в Східній Європі
Через аномалію у дитини погано відходила сеча.

Львівські хірурги прооперували однорічного Ярослава з Вінниці за допомогою робота Da Vinci. У хлопчика вроджена аномалія — надто малий отвір у сечоводі правої нирки. Про це повідомили у Першому медоб'єднанні Львова.

Через аномалію у дитини погано відходила сеча, накопичувалася рідина, а нирка постійно запалювалася.

 "Почалась температура в нього висока, не могли 5 днів взагалі збити, вона підіймалась до 40 градусів", — розповідає мама Ярослава Надія.

 "Щоби сечовидільна система Ярославчика почала нормально функціонувати, йому необхідно було відновити добрий потік сечі — провести реімплантацію сечоводу. А саме: зробити новий отвір між сечоводом та сечовим міхуром, по якому сеча добре відходитиме від нирки", — йдеться у повідомленні.

Щоб дитина ліпше перенесла операцію та швидше відновилась, лікарі вирішили оперувати Ярослава за допомогою робота Da Vinci — сучасної роботизованої системи, що дає змогу проводити операції малоінвазивно — без великого розрізу.

 "Коли ми почали оперувати діток, ми побачили, що можливості робота дозволяють нам оперувати легше, ніж лапораскопічно. Це краще для дитини, краще для хірурга, це менш травматично", — говорить завідувач відділення урології Дмитро Шевчук.

Це перший випадок в Східній Європі, коли однорічну дитину прооперували за допомоги Da Vinci, повідомили у медзакладі.

  "Хірург сидів за спеціальним пультом і керував "руками" робота, які оперували дитинку всього лише через кілька проколів. Зображення завдяки відеокамері транслювалося перед лікарями на великому екрані. Надточно ювелірна робота", — кажуть у Першому ТМО Львова.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 130 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]