phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:11
Мають бути включені до медреформи фармацевти та аптеки

фармацевт аптека медреформа Фармацевти та працівники аптек мають бути включені до медичної реформи, в деяких випадках вони можуть стати частиною первинної медичної допомоги, вважають учасники круглого столу, що відбувся в Києві в четвер.

"Треба, щоб фармацевти були включені до медичної реформи, треба знайти їм місце в реформі", - вважає голова правління Вінницької обласної асоціації фармацевтів "Кум Део" Лариса Просяник.

Вона також наголосила, що в період поширення COVID-19 "багато фармацевтів, які були на своїх робочих місцях, в аптеках, особливо в сільській місцевості, не були захищені, не мали ЗІЗ (засобів індивідуального захисту)".

Голова правління громадської організації "Фармацевтична асоціація Дніпропетровської області" Тамара Литвиненкова наголосила на необхідності постійного підвищення кваліфікації та безперервної професійної освіти фармацевтів і закликала Державну службу з лікарських засобів та контролю за наркотиками відновити онлайн-семінари для підвищення кваліфікації аптечних працівників.

У свою чергу завідувач кафедри організації та економіки фармації Національного медуніверситету ім. Богомольця Костянтин Косяченко зазначив, що фармацевтичні виші готові надати хорошу освіту і можливість підвищення кваліфікації, але, на жаль, немає такого суспільного договору з роботодавцем".

"Багатьом роботодавцям в аптеках не потрібні фахівці високої професійної кваліфікації, на жаль, їм потрібні ті, хто робить виручку", - сказав він.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 610 | Додав: radymo | Теги: медреформа, фармацевт, аптека | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]