phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

10:06
Марихуана проти склерозу

Канабіс потенційно міг би використовуватися для лікування аутоімунних хвороб. До такого висновку прийшли вчені Університету Південної Кароліни.

Їх робота ґрунтується на недавніх дослідженнях, які показали, що навколишнє середовище, в якому живуть люди, може викликати зміни у функціях генів, контрольованих ДНК. Зовнішні молекули, що викликають відхилення у функціях генів, називаються епігеномами. Вчені спробували з’ясувати, чи впливає тетрагідроканнабінол (ТГК), що міститься в марихуані, на експресію ДНК через епігенетичні шляхи поза самою ДНК.

У результаті було виявлено, що тетрагідроканнабінол дійсно може змінювати критичні молекули епігеномів, гістони, що призводить до пригнічення запалення. Це дозволяє припустити, що одним з потенційних негативних впливів куріння марихуани може бути пригнічення в організмі «корисного запалення».

З іншого боку, це означає ефективність ТГК в лікуванні аутоімунних захворювань, таких як артрит, вовчак, коліт, множинний склероз та інших, в яких хронічне запалення відіграє центральну роль.


 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1452 | Додав: adminA | Теги: Марихуана проти склерозу | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]