phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:22
МДФ: плюси та мінуси плит покоління next

мдф плити На сьогоднішній день МДФ плити входять до списку найбільш популярних будматеріалів. Технологія їх виготовлення полягає в високотемпературному пресуванні суміші натуральних смол і найдрібнішої тирси. Сучасні виробники пропонують гідний вибір для реалізації широкого спектру задач: ремонтів, будівництва, виготовлення меблів тощо.

Сьогодні можна купити плити не тільки традиційного світло-коричневого кольору, а найрізноманітніших відтінків – чорного, червоного, кремового, білого та інших. В каталозі інтернет-магазину Томек представлено кілька десятків кольорів, листи різної товщини та структури (ST/SM або MB-ST/SM), з різним типом покриття.

Переваги та недоліки матеріалу

Технологія виробництва під високим тиском обумовлює міцність плит завдяки щільній структурі. На сучасному ринку МДФ вважається одним з найбільш універсальних і зручних матеріалів. Серед головних плюсів:

  • - Екологічна безпечність. Не містить формальдегідів, тому широко використовується для внутрішніх будівельно-ремонтних робіт.

  • - Перевірена надійність. Резистентний до механічних пошкоджень та впливу вологи, що дозволяє використовувати плити у приміщеннях з високим рівнем вологи.

  • - Подвійний захист. Панелі мають відмінні характеристики звуко- та теплоізоляції, завдяки чому їх рекомендують використовувати для стель і стін.

  • - Простота використання. МФД є практичним і простим матеріалом. Його легко та швидко монтувати, за ним просто доглядати. Така підлога чи стіна не потребують складного очищення та використання спеціальних засобів.

  • - Краса та різноманітність. Ви можете придбати декоративні плити з найвибагливішим дизайном. Це робить плити значно доречнішими у сучасних інтер’єрах та відкриває можливості для індивідуального підходу.

Серед недоліків матеріалу слід згадати про дещо більшу ціну у порівнянні з ДВП та ДСП. Але вона повністю виправдана більш гідними експлуатаційними характеристиками.

Різновиди та сфера застосування

За способом облицювання виділяють шпонований, ламінований та фарбований МДФ. Шпоновані плити зовні подібні до натуральної деревини, додаткова міцність досягається завдяки плівці зі шпону. Це розповсюджене покриття меблевих фасадів.

мдф плити

Ламінований аналог має ПВХ покриття, що дає змогу імітувати будь-які покриття – від каменю до дорогих порід дерев. Популярний при дизайнерському оформленні інтер’єрів. Фарбований різновид створюється після нанесення спеціальної емалі на шліфовані панелі. Таким чином плита набуває не тільки міцності, але й додаткової привабливості. МДФ є затребуваним матеріалом для виготовлення рамкових кухонних фасадів. З його допомогою здійснюють звукоізоляційні роботи, вирівнюють поверхні тощо.

Вибравши перевіреного продавця, ви отримаєте якісний матеріал на довгі роки!

Категорія: Будівельні і ремонтні поради | Переглядів: 443 | Додав: radymo | Теги: покоління, next, МДФ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]