phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:26
Медики - настав час відмовитися від білого хліба
Настав час відмовитися від білого хліба — медики пояснили, чому це важливо

Йтиметься не лише про збільшення ваги. Білий хліб, насамперед тостовий, приховує набагато більше негативних наслідків для здоровʼя.

Хліб може знизити рівень цукру в крові, якщо робити його з певного борошна. Але білий хліб включено до списку продуктів з високим глікемічним індексом, а це означає, що він може спричинити швидкий стрибок рівня цукру в крові, бути причиною депресії.

На Оnlymyhealth розповіли, що буде з нашим здоровʼям, якщо не відмовитися від білого хліба назавжди.

Білий хліб зазвичай роблять з рафінованого пшеничного борошна. У ньому немає клітковини та поживних речовин, на відміну від цільно зернового хліба.

Високий вміст крохмалю в білому хлібі може спричинити різкі стрибки рівня цукру в крові, викликаючи голод. Ви напевно помічали, що зупинитися їсти тостовий білий хліб дуже складно, ми радо тягнемося за ще однією скибочкою. Така звичка швидко призводить до збільшення ваги.

Білий хліб має високий глікемічний індекс, що викликає різке й суттєве підвищення рівня цукру в крові. Це може призвести до розвитку резистентності до інсуліну та збільшення ризику розвитку діабету 2 типу.

Нестача клітковини у білому хлібі може призвести до порушень травлення — закрепів, запалення кишечника, ожиріння.

Білий хліб також сприяє підвищенню рівня шкідливого холестерину, що є ключовим фактором ризику для серцево-судинних захворювань.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 687 | Додав: adminA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]